QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlické aquacentrum zahájí provoz od června. První den bude patřit dětem

20.05.2020 20:35

Sportoviště se postupně probouzejí k životu. Aquacentrum a plavecký bazén v Palackého ulici se po přestávce dlouhé dva a půl měsíce znovu otevře v pondělí 1. června.

11

"Akce bude určena pro návštěvníky do 15 let, kteří budou mít vstup zdarma. Připravili jsme pro ně soutěže o ceny,“ uvedl Dalibor Kubů, jednatel Správy sportovních zařízení města Domažlice.

Bazén, stejně jako další domažlická sportoviště, je zavřený kvůli hrozbě koronaviru od 13. března. Zrekonstruovaný a dostavěný plavecký areál přitom fungoval teprve od konce listopadu minulého roku.

Návštěvníci v novém areálu najdou kromě 25metrového sportovního bazénu se šesti drahami i wellness bazén s dvěma whirlpooly, masážními tryskami a lehátky. V areálu je 70metrový nasvětlený a zateplený tobogán, který ústí do relaxačního bazénu s protiproudem, chrliči vody a jeskyní. Teplota vody bude v obou bazénech ohřívána na 30 stupňů Celsia.

Wellnessová část obsahuje parní a finskou saunu a relaxační bazének se slanou vodou. K dispozici je v této chvíli i prostor pro ricochet, čtyři dráhy pro kuželky a dvě dráhy pro bowling. Na dodávku vybavení do posilovny probíhá výběrové řízení.

Součástí objektu je i ubytovna hotelového typu a restaurace.

"Celkové náklady na rekonstrukci a dostavbu plaveckého bazénu včetně vybavení činily 300 milionů korun,“ připomněl  místostarosta Stanislav Antoš. Veškeré investice hradily Domažlice ze svého rozpočtu.

Otevírací doba plaveckého areálu je v pracovní dny od 13 do 21 hodin, o víkendech od 10 do 21 hodin.

FOTO: město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24