Doplněk stravy klamal spotřebitele. Měl řádově nižší obsah klíčové složky

19.04.2019 18:15

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) odhalili další klamání spotřebitele. Jednalo se o doplněk stravy, který se prodával na internetu.

untitled

Inspektoři SZPI zjistili nevyhovující doplněk stravy na webové stránce www.namaximum.cz. Spotřebitelé, kteří si produkt již zakoupili, ho mohou vrátit zpět.

Nevyhovující doplněk stravy se prodával pod jménem „Chondroitin Sulphate – doplněk stravy, Natural Nutrition". Prodával se ve sto gramovém balení s minimální trvanlivostí do 13. září 2020.

"Laboratorní analýza prokázala, že potravina obsahovala pouze 68,428 mg/1000 mg chondroitin sulfátu, oproti na obalu deklarovaným 900 mg/1000 mg. Kontrolovaná osoba se tím dopustila klamání spotřebitele prostřednictvím uvádění nepravdivé, zavádějící informace na obalu potraviny," uvedl Radoslav Pospíchal ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Inspekce provedla kontrolu u společnosti Green Medical s.r.o., Rybná 716/24, 110 00 Praha 1, ČR, které nařídila přeznačení předmětné šarže a do doby sjednání nápravy nesmí být potravina uváděna na trh. Kontrolovaná osoba informovala SZPI, že prodej potraviny pozastavila a spotřebitele o zjištění informovala, včetně možnosti vrácení zboží.

Výrobcem doplňku stravy byla společnost Summit Nutritionals International, Inc., USA.

S kontrolovanou osobou inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24