QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dopravní nehodovost za rok 2021 v porovnání s předloňským rokem vzrostla

13.01.2022 7:44

Z porovnání údajů vyplývá, že počet dopravních nehod v Plzeňském kraji za rok 2021 od předloňského roku vzrostl. Nejméně dopravních kolizí bylo na Rokycansku.

Řidička dostala smyk za Holýšovem_3

Dopravní policisté za loňský rok evidují na silnicích Plzeňského kraje celkem 3 914 dopravních nehod, což je o 183 nehod více než v roce 2020.

Ze statistických údajů vyplývá, že v loňském roce bylo při nehodách lehce zraněno 1 428 osob, 84 těžce a 34 lidí zemřelo. Usmrcených osob bylo o 3 více než v předloňském roce. 

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, poté nepřiměřená rychlost a nedání přednosti. Nejvíce nehod zavinili řidiči motorových vozidel. Co se týká počtu dopravních nehod na jednotlivých teritoriích lze konstatovat, že nejvíce jich policisté evidují na území plzeňského městského ředitelství, dále na území Plzně – venkova a na Klatovsku. Nejméně dopravních nehod evidují policisté na Rokycansku, kde ve srovnání s předchozím rokem zaznamenali pokles o 24 událostí,informovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

 

foto: PČR, ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24