Dopravní podniky shání historické materiály! Nabízí i finanční odměnu

06.12.2018 7:59

Veřejná doprava v Plzni v příštím roce oslaví 120 let existence. Dopravní podniky tak chtějí doplnit archiv a shání veškeré historické materiály...

tramvaj

Plzeňské městské dopravní podniky se chystají na oslavu významného výročí veřejné dopravy v Plzni opravdu zodpodvědně. Krom jiného chtějí pořádně napěchovat archiv.

"Neustále se snažíme doplňovat podnikový archív o historické materiály spojené s veřejnou dopravou v Plzni a nejbližším okolí. Tímto prosíme vás, kteří máte doma fotografie, dobové články z tisku apod., o kterých si myslíte, že by přispěly ke zdokumentování historie plzeňské dopravy, o poskytnutí těchto materiálů k posouzení," vyzývají PMDP.

I když se to nezdá v historii plzeňské veřejné dopravy je řada takzvaně hluchých míst a pomoct by tak mohla zejména veřejnost. Dopravní podniky navíc potvrdily, že vybrané materiály mohou být i zaplacené. "Pokud nám fotografie, články atd. umožníte trvale zachovat v našem archívu, tak budete finančně odměněni za poskytnutí autorských práv," uvádí dopravní podniky.

Další informace a dotazy mají zájemci zasílat na email Liska@pmdp.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24