Dopravní podniky v Plzni rozjely velký průzkum. Tazatelé jsou v terénu

16.11.2018 14:06

Tazatelé dopravních podniků aktuálně v Plzni zjišťují spokojenost cestujících MHD. Odstartoval velký průzkum, který dopravní podniky provádí vždy jednou za dva roky.

ilustrační foto_QAP foto (22)

Cestující MHD v Plzni se mohou v těchto dnech setkat s tazateli, kteří jim budou klást nejrůznější otázky. Rozjel se rozsáhlý průzkum spokojenosti cestujících, který si dopravní podniky nechávají už několik let zpracovávat.

"V těchto dnech probíhá v ulicích Plzně průzkum spokojenosti cestujících, který nám pomáhá při zkvalitňování našich služeb. Chceme vás požádat o vstřícnost a otevřenost při vyplňování dotazníku," informovaly dopravní podniky.

Průzkumy obdobného typu si dopravní podniky nechávají dělat od roku 2006. Šest let probíhaly každým rokem, od roku 2012 jsou pak tazatelé v terénu každý druhý rok, naposledy tomu tak bylo v roce 2016.

Na základě výsledků průzkumu společnost za poslední roky zavedla již řadu opatření. V souvislosti s výsledky dotazníku probíhají například školení řidičů i revizorů. Dotazy v průzkumu se týkají například spokojenosti cestujících, ale jsou v něm i demografické otázky jako například, odkud a kam cestující jede, dotazy se týkají i četnosti využívání veřejné dopravy nebo druhu jízdenky.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24