QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dopravu pro obyvatele Vejprnic a Tlučné dál zajistí ČSAD

19.05.2020 11:48

Obce podepsaly smlouvy s dopravcem ČSAD autobusy Plzeň na dalších deset let. Na všechny tři linky vyjedou nové nízkopodlažní autobusy.

1

Zástupci přepravní společnosti a obou obcí už podepsali smlouvu, která se týká zajištění dopravy na linkách 55, 66 a N55.

"Obce Vejprnice a Tlučná na základě průzkumu trhu vybraly jako nejvhodnější nabídku stávajícího dopravce ČSAD autobusy Plzeň. V rámci celé zakázky ujedou autobusy zhruba 2,6 milionu km, přičemž částka, kterou obce zaplatí dopravci formou kompenzace za deset let, činí necelých 97 milionů korun,“ sděluje vedoucí referent dopravy ČSAD autobusy Plzeň Zbyněk Hupák.

Cestující se svezou moderními autobusy. "Obce pro zabezpečení dopravy mimo jiné požadovaly autobusy pořízené nejdříve v roce 2020. Na podzim letošního roku se tak na uvedených linkách objeví zcela nové nízkopodlažní autobusy.  Základní obsluhu obstarají dva velkokapacitní autobusy o délce 18 metrů a čtyři vozy standardní délky,“ dodává Zbyněk Hupák s tím, že se jedná o vozy vybavené klimatizací, naváděcí soustavou pro nevidomé i Wi-Fi s bezplatným připojením k internetu.

Nově bude možné platit jízdné bankovní kartou. "V autobusech bude nadále uznáván zvláštní tarif jízdného stanovený obcemi, rovněž předplatné Integrované dopravy Plzeňska (IDP). Kromě tradiční platby jízdného u řidiče v hotovosti nebo z čipové karty dopravce či Plzeňské karty bude nově možnost úhrady také pomocí bezkontaktní bankovní karty,“ uzavírá Zbyněk Hupák.

VIZUALIZACE: ČSAD autobusy Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24