Dožínky, slavnosti jablek, trh i koncerty! Tachovsko nabízí celou řadu akcí

23.09.2019 14:59

Tachovsko v nadcházejících dnech i týdnech nabídne hodně vyšperkovaný program. Vyrazit můžete na dožínky, chystají se i slavnosti jablek nebo třeba chovatelský trh. Podívejte se na tipy!

Dožínkový průvod

Zdeněk Izer míří do Stříbra

Stříbro - Populární bavič Zdeněk Izer opět míří za svými fanoušky do Stříbra. Do kina Slavia zavítá 24. září a "Na plný coole" se rozjede v 19 hodin. Vstupné je 250 korun, předprodej v kanceláři MKS ve Stříbře v prvním patře kina Slavia.

Vernisáž - Babí léto

Stříbro - Stříbrské muzeum zve na zahájení výstavy pod názvem Babí léto. Tato výstava se pravidelně koná každý rok a vystavují v ní umělci ze Stříbra i okolí. Téma je libovolné, a tak na výstavě uvidíte obrazy, fotografie, keramiku, šperky a další produkty z domácí tvorby. Výstava bude zahájena 27. září v 17 hodin.

Svatováclavský vejšlap

Stříbro - Každoročně se na svátek Václava koná ve Stříbře Svatováclavský vejšlap. Letos je sraz 28. září v deset hodin u radnice a turisté vyrazí do obce Hněvnice, kde se potkají s dalšími turisty z Kladrub, Hněvnic a Kostelce. Na účastníky kromě hezkého výšlapu čekají také pamětní listy a občerstvení.

Poslední šlapka

Bor - Cyklovýlet Poslední šlapka uzavře letošní cyklistickou sezónu na Tachovsku. Sraz je 28. září ve 12.30 hodin u restaurace Sokolovna v Boru u Tachova. Na cyklisty čeká rekreační trasa 35 km, startovné je symbolických 50 korun, které zahrnují i občerstvení. Pořadatelé už mají připravený přehled společný cyklo vyjížděk na rok 2020.

Morčata na útěku

Stříbro - Skupina Morčata na útěku zahraje ve stříbrské Besedě 28. září od 21 hodin. Předkapelou je Agnes rock. Předprodej vstupenek je na smsticket.cz.

Zlatíčka ze Stříbra

Stříbro - V pořadí už 48. Promenádní koncert se bude konat na Masarykově náměstí ve Stříbře v neděli 29. září od 15 hodin. Zahrají a zazpívají Zlatíčka ze Stříbra.

Obrazy Z Pavlovického ateliéru  v Černošíně

Černošín - Obrazy od tří malířek, které se pravidelně scházejí v tak zvaném Pavlovickém ateliéru, můžete vidět v černošínském muzeu. Svá díla vystavují  Jarmila Krynická,  Lenka Vokrojová a Věra Matoušková. Výstava je otevřena denně od 10 do 16 hodin a potrvá až do konce října.

Škola zve na dožínky

Stříbro - SOŠ Stříbro zve na Dožínky, které se budou konat 3. října. Dožínkový průvod s kočárem vyjde v deset hodin od školy u ČSAD. Průvod se přemístí na stříbrské náměstí, kde bude předán dožínkový věnec ředitelce školy a také starostovi města. Na náměstí budou také stánky, kde můžou lidé ochutnat koláče, sýry i zabijačkové pochoutky, nebo si nakoupit ovoce a zeleninu ze školních zahrad.

Na Krasíkově budou Slavnosti jablek

Krasíkov - V sobotu 5. října se na vrchu Krasíkově u hradu Švamberku budou konat už sedmnácté Slavnosti jablek. Kromě jablečných dobrot a moštu budou na místě také stánky s domácími výrobky, na programu je i hudební vystoupení. Začátek je v deset hodin.

Chovatelský trh

Stříbro - Chovatelé zvou na pravidelný trh, kde můžete nakoupit přebytky anebo prodat své. Trh bude 5. října v Mánesově ulici ve Stříbře od 8 do 11 hodin. 

Kabát revival v Besedě

Stříbro - Fanoušci písniček od skupiny Kabát si můžou přijít poslechnout Kabát revival West, který přijede zahrát do stříbrské Besedy 12. října od 21 hodin.

Otavanka - taneční odpoledne

Stříbro - Do stříbrského kulturního domu přijede kapela Otavanka. Taneční odpoledne se koná 13. října od 15 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24