QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dozvuky masopustů i blížící se Velikonoce. Tachovsko nabídne bohatý březen

04.03.2019 10:48

Březen bude na Tachovsku ve znamení celé řady akcí. Ještě na začátku měsíce půjde o dozvuky masopustů, následovat už budou i velikonoční akce a další bohatý program.

masopust plzen (6)

Masopust v Boru

Bor - Rej maškar se prožene Borem u Tachova v úterý 5. března. Průvod se sejde u kina v 15 hodin, program doplní děti z tamní základní školy, u kostela budou masopustní hody a dozvíte se mnohé o masopustních zvycích.

V Cebivi začíná výroba velikonočních dekorací

Cebiv - Každý týden se teď konají dílničky velikonočních dekorací na cebivském obecním úřadu. Zájemci jsou zváni vždy v pátek od 16 hodin. Tvořeníčko je hlavně pro děti, ale i doprovod je vítán!

Tráva zavítá do Plané

Planá – O Expedici na K2 přijede do plánského Kinanekina vyprávět horolezec Jan Tráva Trávníček. Náročná cesta na vrchol nese spoustu času i překvapení, jak ji horolezci zvládli? Doplněno i video projekcí. Akce se koná 6. března od 19 hodin a vstupné činí 90 korun.

Stříbrský fotoklub zve na výstavu

Stříbro - Fotoklub Stříbro zve do stříbrské knihovny na výstavu fotografií pod názvem Portrét/Makro. Vernisáž výstavy se koná 6. března v 17 hodin a potrvá až do 15. května v provozních hodinách knihovny.

Autorské čtení básní

Černošín - Na autorské čtení básní šéfredaktora Tachovského deníku Jiřího Kohouta se můžete vydat do černošínského muzea. Jak líbá múza novináře zjistíte 8. března od 17 hodin. Všichni jsou zváni.

Bor zve na setkání seniorů

Bor - Na oslavy MDŽ zve město Bor seniory do Velkého sálu borského zámku. K tanci a poslechu zahraje DM Band Planá. V programu vystoupí také děti ze základní školy a mateřinky. Akce se koná v pátek 8. března od 16 hodin a vstupné je 30 korun.

V Kostelci oslaví MDŽ

Kostelec - Na tradiční oslavu Mezinárodního dne žen se mohou těšit kostelecké ženy.právě pro ně je chystán program v kostelecké hospůdce v sobotu  9. března od 18 hodin.

Tradiční Šibřinky ve Stříbře

Stříbro - Šibřinkový ples bude opět ve stříbrském kulturním domě, a to v sobotu 9. března od 20 hodin. Masky mají snížené vstupné 120 korun, ostatní platí 180 korun. Hraje Jenny a Company. Večerní akci předchází odpolední dětský maškarní rej od 15 hodin.

Zahrádkáři chystají ples

Tachov -  Reprezentační Zahrádkářský ples se bude konat v sobotu 9. března od 20 hodin v tachovské sále Mže. K tanci i poslechu zahraje DUO Anyway. Vstupné činí 190 korun.

Pojďte si zkusit paličkování

Černošín - Muzeum Černošín zve v neděli 10. března na vernisáž výstavy Křížené nitky. Své křehké výtvory představí děti z 26. Základní školy v Plzni pod vedením Lenky Raunerové. Vernisáž začíná ve 14 hodin a zájemci si mohou pod dozorem vyzkoušet paličkování. Výstava potrvá do 15. dubna.

Nedělní čaje v Plané

Planá - V plánském Kiněnekině se konají další Nedělní čaje. Návštěvníky čeká v neděli 10. března od 14.30 hodin Lázeňské duo. Vstupné je 50 korun a zahrnuje i malé občerstvení.

Představí knihu Běh života s úsměvem

Tachov - Tachovská knihovna zve na setkání s běžkyní a autorkou knih nejen o běhu Zuzanou Součkovou ze Stříbra. Ta bude v knihovně předčítat v pondělí 11. března od 18 hodin.

Zámek Bor vyhlašuje výtvarnou soutěž

Bor - Mistr Theodorik, tak se jmenuje výtvarná soutěž, kterou vyhlašuje zámek v Boru u Tachova. Letos už 15. ročník soutěže je určen žákům základních škol a téma je Významné ženy v našich dějinách. Do soutěže se mohou zapojit jak jednotlivci, tak i celé třídy. Uzávěrka soutěže je 15. března, výtvory mohu děti odevzdávat do pokladny zámku Bor.

Černošín vyhlašuje soutěž o nejchutnější moučník

Černošín - Novou soutěž připravují v Černošíně. Těšit se na ni můžete 16. března od 16 hodin v Motorestu Vlčák. Právě tam budou vonět nejrůznější moučníky černošínských kuchařek. Výběr dobrot je v salonku ve 13 hodin. Nejlepší moučníky budou oceněny.

Ivanka Devátá v Černošíně

Černošín – V černošínském motorestu Vlčák bude vyprávět Ivanka Devátá, která si přiveze jako hosta italského zpěváka a producenta Andrea Andreia. Akce se koná 22. března od 19 hodin a je bez vstupného.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24