QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Drogy za miliony, odhalené varny! Toxi tým v Plzni funguje už rok - FOTKY

21.02.2019 14:59

Speciální tým detektivů plzeňského policejního ředitelství funguje už rok. Za tu dobu odhalil hned několik varen drog, pěstíren a drogy za miliony. Čtěte podrobnosti!

1
12346789510121113

V únoru loňského roku vznikl v rámci policejního ředitelství v Plzni speciální tým detektivů, který se zaměřuje výhradně na drogovou kriminalitu v krajské metropoli. A slaví úspěch. Toxi tým složený ze špičkových vyšetřovatelů a kriminalistů si za rok svého působení připsal na konto velké úspěchy.

Toxi tým vznikl z jasného důvodu. "Výrazné navýšení počtu policistů, zaměřených na odhalování kriminality páchané v oblasti drogové problematiky, soustředěných do jednoho specializovaného týmu, bylo vedeno záměrem v co největším rozsahu a co nejúčinněji zasáhnout proti pachatelům, kteří se na území města Plzně této protiprávní činnosti dopouštějí," říká mluvčí policie Veronuika Hokrová.

Drogy za miliony, odhalené varny i pěstírny! Toxi tým má na kontě desítky razií a zrealizovaných akcí...

V průběhu celého roku policejní specialisté z Toxi týmu rozlouskli víc jak 140 případů spojených s distribucí a výrobou drog. Velkým hitem mezi dealery je stále marihuana a její pěstování. "Nejvíce jich bylo spácháno pěstováním, distribucí a přechováváním marihuany, kde se v rámci domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor podařilo zajistit celkem 1300 rostlin a 10,7 kg sušiny v hodnotě nejméně 1.3 milionu korun," shrnuje policejní mluvčí.

Pozadu ovšem nezůstávají ani další drogy. Tradičně ve velkém se kšeftuje s pervitinem. "V oblasti výroby, distribuce a přechovávání metamfetaminu se podařilo odhalit 3 tzv. varny a prokázat více než 2 kg pervitinu v ceně nejméně 2.5 milionu korun. V ostatních případech, které se podařilo odhalit, se pachatelé dopouštěli distribuce tablet drogy extáze, léků obsahujících opiáty a heroinu," pokračuje mluvčí policie.

8

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24