QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Druhá prohra v přípravě! Talent nestačil na soupeře z Vídně

07.08.2020 7:29

I ve druhém přípravném zápase na sezonu házenkáři Talentu  se zahraničním soupeřem prohráli. V Brně padli s týmem nejvyšší rakouské soutěže West Vídeň 25:30.

1

K utkání Talent nastoupil bez zraněných leváků Jan Stehlíka, Tima Bogdaniče i Petra Linharta. "Hra s jedním nebo dvěma leváky by asi vypadala o něco lépe, a možná bychom zredukovali technické chyby," litoval jeden z trenérů plzeňského celku Petr Štochl.

Na pravé spojce zaskakovali Tomáš Nejdl a mladý Šimon Bešta. "Nevedli si špatně, ale praváci to mají na pravé spojce složitější," doplnil kouč Talentu tým Plzeňského kraje. Proto tam určitý úsek odehrál i křídelník Jan Chmelík.

West Vídeň patří k předním celkům rakouské ligy, pravidelně hraje evropské poháry. "Narazili jsme na dalšího kvalitního soupeře," potěšilo alespoň Petra Štochla, že šlo o výbornou herní prověrku.

"Byl to velmi dobrá prověrka. Dařilo se nám zakončovat rychlé protiútoky, proto jsme zápas dovedli k vítězství. I díky dobré defenzivě i výkonu gólmanů," pochvaloval si šéf vídeňské lavičky Michael Draca.

To trenéři Talentu stále vidí ve hře svého celku nedostatky. "Je znát, že jsme ve fázi přebudovávání systému a herních činností. Zatím nám dělají problém vysunuté obrany soupeřů. Proti Vídni z toho pramenilo velké množství technických chyb, přes dvacet," uvedl k zápasu trenér Talentu. "Součinnost ještě není ideální, ale v této fázi přípravy jsme to víceméně očekávali."

Stejně jako v prvním přípravném utkání s juniory Füchse Berlín (25:33) i proti Vídni trenér viděl aspekty hry, kterou by si od svých svěřenců představoval. "Ale je jich zatím velmi málo," posteskl si Petr Štochl.

Další herní prověrka čeká Talent tým Plzeňského kraje v závěru příštího týdne, kdy vyrazí na mezinárodní turnaj do Jičína. Vedle domácích je tam prověří další extraligový celek Zubří s explzeňským koučem Michalem Tonarem, účastník polské nejvyšší soutěže Chrobry Glogów a slovenská Považská Bystrica, mateřský klub plzeňského pivota Šimona Macháče.

Před startem extraligy pak ještě házenkáře Talentu prověří v Plzni bundesligový Coburg, a to  21. srpna a další tradiční německý tým v přípravě EHV Aue  22. srpna. O soupeři pro generálku se zatím stále ještě jedná.

ZDROJ, FOTO: talentplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24