Druhá soutěž Mistrovství ČR v rallye probíhá na Klatovsku

09.05.2021 13:00

Tento víkend 8. a 9. května se na Klatovsku koná druhá soutěž Mistrovství České republiky v rallye. Policie žádá všechny řidiče, aby respektovali značení a využívali objízdných tras.

FOTO_Pavel Němeček (11)

Druhá soutěž Mistrovství České republiky v rallye dnes odstartovala svůj závěrečný den závodů. V první etapě, která se uskutečnila v sobotu 8. května si nejlépe vedl Jan Kopecký.
"S nástrahami první etapy se nejlépe popasoval Jan Kopecký, který vyjma úvodního Čínova kraloval na všech odjetých rychlostních zkouškách," informují Čeští rallyoví srdcaři na svých facebookových stránkách.

"Na dnešní závěrečné rychlostní zkoušce Kopeckému odpadl jeho nejbližší soupěř Václav Pech, za jehož Focusem se táhl kouř, značící, že "Ašínova" technika není zrovna v té správné kondici - Pech ztratil 4 minuty a propadl se pořadím až na čtrnáctou příčku. Na druhé místo tak poskočil dnes velmi rychlý Jan Černý (hned třikrát druhý čas za Kopeckým), čtvrtý je Filip Mareš následovaný Dominikem Stříteským. Klasifikaci "dvoukolek" opět dominují Dohnalové, přičemž lépe si zatím počíná Jan startující s Cliem S1600, který je o rovných 9 sekund rychlejší než René s "dvěstěosmičkou" Rally4," popisují dnešní rychostní zkoušku Čeští rallyoví srdcaři.

 

Kvůli rychlostním zkouškám policisté žádají řidiče i v neděli 8. května, aby využívali objízdných tras.

"Ve dnech 8. a 9. května 2021 se uskuteční 55. Rallye Šumava Klatovy 2021. Převážná část rychlostních zkoušek probíhá na komunikacích Klatovska. Pokud máte v úmyslu v době od soboty do neděle projíždět místy, kde probíhají rychlostní zkoušky, zjistěte si přesnou dobu uzavření a naplánujte si objízdnou trasu. Na některých komunikacích bude vyloučen nebo částečně omezen provoz, před i v průběhu rychlostních zkoušek," informuje řidiče policejní mluvčí Dana Landmanová.

 

Foto: QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24