QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dva mistrovské tituly pro Škodu Plzeň na víkendovém MČR - FOTO

14.12.2020 21:11

Na letošním Mistrovství České republiky v přespolním běhu vybojovali závodníci Atletického klubu ŠKODA Plzeň hned dva mistrovské tituly a jednu bronzovou medaili.

Tereza Hrochová
Tereza HrochováMarčík VladimírTomáš Jaša

Šampionát se konal o uplynulém víkendu v Praze-Běchovicích. Do Plzně putovalo několik cenných kovů včetně mistrovských titulů. "Touto fantastickou tečkou se tak atleti ŠKODY Plzně definitivně rozloučili s velice povedenou a úspěšnou sezónou 2020," uvedl Michal Černý z AK Škoda.

V sobotním závodu žen na 8 km byla jednou z favoritek loni bronzová Tereza Hrochová. Letošní účastnice Mistrovství světa v půlmaratonu, mistryně ČR v běhu do vrchu, dvojnásobná medailistka z národního šampionátu na 3 000 m př. (stříbro) a v půlmaratonu (bronz) zakončila sezónu zlatem. V posledním okruhu se definitivně odtrhla od zbytku startovního pole a cílovou pásku proťala jako první.

Cenný kov hned v prvním závodě v modrobílém dresu oslavil běžec Vladimír Marčík, nová posila Škodovky. Ten k triu bronzových medailí z letošních MČR na tratích 5 000 m, 10 000 m a půlmaratonu přidal opět bronzovou příčku, když dokázal ve skvěle rozběhnutém závodu vytrvalců na 10 km udržet třetí pozici až do cíle.

O nedělní zlatou radost se postaral několikanásobný republikový medailista Tomáš Jaša. Nový mistr ČR v závodě mílařů na 4 km se na přední pozici dostával postupně a stříbrného závodníka, kterého v napínavém finiši porazil o pouhé tři vteřiny, cítil na svých zádech až do cíle. Po dlouhé sérii stříbrných a bronzových cenných kovů se tak opět stal nejlepším v republice.

 

foto : Martin Wawryczek 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24