QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Dva muži donutili ženu, aby ze svého účtu vybrala 13 tisíc korun

25.01.2021 8:00

Bratři se společným jednáním za pomoci vydírání a lsti dopustili zvlášť závažného zločinu loupež. V současné době  jsou oba umístěni ve vazbě.

bankomat - ilustr.foto

Celý případ se odehrál 13. prosince 2020 okolo osmé hodiny večer v Plzni. Pachatel telefonicky kontaktoval poškozenou ženu, kterou pod záminkou důležitého hovoru vylákal před prodejnu v Plzni na Lochotíně. "Zde si přisedla do přistaveného vozidla, kde se nacházel volající společně s dalším pachatelem, který se ukrýval na zadních sedadlech pod dekou. Po poškozené následně oba hlasitě požadovali, aby navštívila svou kamarádku v jejich společnosti," uvedla k případu mluvčí policie Veronika Hokrová.

Žena se pachatelů bála, strachovala se o svoje zdraví a z donucení oba pachatele dovedla do místa bydliště své kamarádky, které se nachází v Plzni na Vinicích. Když pachatelé se ženou vstoupili  do bytového domu, schovali se na chodbě mimo zorné pole dveřního kukátka, přičemž při otevření dveří poškozenou neoprávněně vstoupili do chodby bytu.

V bytě se dožadovali po druhé poškozené vyplacení dlužné částky za jejího přítele, který si toho času odpykává trest odnětí svobody. "Pohrozili ženě, že pokud jim peníze nevydá, udělají jí z bytu doslova "kůlničku na dříví". Pod nátlakem těchto výhrůžek s nimi poškozená následně odešla k nejbližšímu bankomatu, ze kterého vyzvedla požadovanou finanční hotovost ve výši 13 000 korun, kterou jim ihned předala," řekla mluvčí policie.

Kriminalisté zjistili, že se jedná o sourozence. "Muži zákona oba bratry ve věku 41 a 40 let následně obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež v souběhu s přečiny porušování domovní svobody a vydírání spáchané formou spolupachatelství. Bratři se z předchozí trestní minulosti nepoučili a v současné době jsou umístěni ve vazební věznici," dodala Veronika Hokrová.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24