QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dvacet let od krvavé přestřelky u Letkova! Smrt policisty uctili kolegové i rodina

13.06.2018 14:57

Přesně před dvaceti lety došlo k brutálnímu útoku na policejní hlídku v Plzni u Letkova. Tragédii od té doby připomíná Memoriál poručíka Hrubého.

1
1234567

Přesně před 20 lety začínala služba Jiřímu Hrubému, který sloužil na obvodním oddělení na Slovanech, úplně běžně. Pak se ale z normálního zásahu u konfliktu na ulici stala divoká honička s ozbrojenými Srby. Skončila u Letkova, kde se strhla přestřelka. Ze služby už se policista nevrátil.

Příběh s tragickým koncem se začal odvíjet ve chvíli, kdy hlídka jela vyřešit konflikt u telefonní budky. Už tam byl Fehim Hanuša se svým synem Fatmirem ozbrojený. V autě, ve kterém ujížděli od incidentu, s nimi byl ještě jeden krajan.

Pronásledování skončilo u Letkova, kde cizinci začali po policistech střílet a ti opětovali palbu. Čtyřem nemilosrdným ranám ale Jiří Hrubý na místě podlehl. Zranění byli i útočníci a také kolega poručíka Hrubého.

Na počest mladého policisty se každoročně koná v Plzni Memoriál poručíka Hrubého. Jinak tomu nebylo ani letos, kdy od tragické události uplynulo dvacet let. Policisté spolu s rodinou Jiřího Hrubého a představiteli města uctili jeho památku jako tradičně fotbalovým turnajem a také vzpomínkovou akcí přímo na místě, kde byl policista zastřelen.

FOTO: Martin Pecuch, Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24