QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dvojice sprejerů řádila na Borech! Před strážníky teenageři prchali marně - FOTKY

14.10.2019 13:19

"Sprejerská" výprava dvojice teenagerů v Plzni na Borech skončila zásahem strážníků. Hlídka mladíky načapala přímo při činu. Na místo si povolala i posilu!

Sprejeři (1)
Sprejeři (1)Sprejeři (6)Sprejeři (8)

Na dvojici teenagerů v akci se spreji narazila hlídka strážníků na Borech. Okamžitě se rozjel zásah, který skončil dopadením obou sprejerů. 

"Dvojice se bavila sprejováním na budovu s plynovými rozvaděči u vlakové zastávky v Přeštické ulici. Odhalila ji pěší hlídka, která místo kontrolovala.  Aby hlídka minimalizovala riziko útěku pachatelů, přivolala si na pomoc ještě své kolegy," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Mladíci se rozhodli strážníkům uniknout. To se jim ale nepodařilo. "Když sprejeři strážníky přímo před sebou uviděli, dali se ihned na útěk. Strážníci jednoho po druhém dostihli. Jeden se snažil ukrýt ve vchodu do domu v Čelakovského ulici, druhého hlídka zajistila v Tělocvičné ulici. Oba 17letí mladíci skončili v poutech. Případ si převzali policisté," dodává mluvčí strážníků.

Sprejeři ročně nadělají v Plzni škody v řádech desítkách tisíc korun. Ve velké oblibě mají nejen domy, ale například i vlaky a nejrůznější další objekty. Přitom i v Plzni existuje hned několik míst, kde jsou graffiti legální. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24