QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Energetici odvolali kalamitní stav. Poruchy se ale ještě mohou objevit

11.02.2020 17:51

V úterý 11. února odpoledne odvolala ČEZ Distribuce kalamitní stav způsobený orkánem Sabine ve všech regionech včetně Klatovska. 

DSC_0667

Situace už se výrazně zlepšila, ale energetici stále ještě řeší po celé republice poruchy, které způsobil orkán Sabine. Zlepšila se i situace na Klatovsku, kde kalamitní stav trval nejdéle ze všech regionů v Plzeňském kraji. 

"V současné době řešíme ještě osm desítek poruch na vedení vysokého napětí, zároveň pracujeme na obnovení dodávek elektřiny do 12 900 odběrných míst na zásobovacím území ČEZ Distribuce. Předpokládáme, že většinu odběrných míst připojíme zpět k distribuční soustavě během dnešního odpoledne či večera,“ popsala situaci v celé republice mluvčí Skupiny ČEZ Soňa Holingerová.

Na obnovení dodávky elektřiny intenzivně pracuje na pět stovek pracovníků poruchových čet, dispečerů, pracovníků call centra i subdodavatelských firem. "V průběhu večera i zítřka nám mohou být ještě hlášeny jednotlivé poruchy na nízkém napětí, nicméně by se mělo jednat již jen o chatové osady a jednotlivá čísla popisná. I nadále mohou lidé využít pro hlášení poruch bezplatnou linku 800 850 860 nebo portál www.bezstavy.cz . Informace i nadále zveřejňujeme na www.cezdistribuce.cz,“ dodává mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24