Evropský pohár se odkládá, pozemní hokejisté z Litic už od října nehráli

15.02.2021 13:31

Pandemie zasahuje do spousty oblastí. Jednou z nich je i sport. Litiční pozemní hokejisté odehráli poslední zápas 3. října 2020. Od té doby se žádný další turnaj nekonal.

adam 1

 Osm týmů se mělo o letošních Velikonocích potkat v plzeňských Liticích na úrovní třetím nejvyšším turnaji z celkových sedmi.

Trophy II., jak se tato soutěž jmenuje, byla ale odložena na podzim tohoto roku s tím, že definitivní termín turnaje, anebo úplné zrušení systému všech turnajů, se určí na přelomu března a dubna. Důvod pro tyto již druhé šachy s evropskými poháry je zřetelný, současná pandemie koronaviru a různé stavy zasažení epidemií v jednotlivých státech.

Do Plzně se měly sjet týmy z celé Evropy - Portugalska, Irska, Walesu, Dánska, Chorvatska a Itálie. "Je těžké hledat motivaci pro něco, co nemáte vůbec v rukách. Poslední zápas jsme odehráli 3.10., halová soutěž se vůbec nehrála a jarní pokračování  je stále v nedohlednu. Podobná situace je však i v ostatních státech. Takže rozhodnutí EHF je logické. Obdivuji naše kluky, kteří se stále udržují, ba dokonce v této době si i přidávají. Běháme po dvojicích čtyřikrát týdně. V současnosti máme za sebou hrubou část přípravy a za týden začneme ladit do rychlosti. Snad bude na co," řekl trenér litických mužů Tomáš Levý.

Foto: Pozemní hokej Litice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24