QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Extraligové vítězství plzeňských atletek! Ženy dostaly historicky nejvíc bodů

20.07.2020 9:41

AK Škoda Plzeň o víkendu bodovala! Tým plzeňských atletek vybojoval extraligové vítězství, a to s historicky nejvyšším bodovým ziskem. Atletky za sebou nechaly i velkokluby brněnský Olymp nebo pražskou Duklu a USK.

AK škoda

Druhé kolo atletické extraligy mužů a žen se konalo v sobotu v Kladně. Po smolném prvním kole si chtěly napravit náladu hlavně plzeňské atletky. Ženy z AK Škoda Plzeň totiž skončily v prvním kole na smolném čtvrtém místě.

A na Kladně se plzeňským atletkám velmi vedlo. Nejen, že si připsaly vítězství, ale v podání plzeňských ateletek šlo o historicky nejvyšší bodový zisk. Celkově atletky z AK Škoda Plzeň získaly 202 bodů a předčily tak velkokluby USK Praha, AK Olymp Brno nebo Dukla Praha.

"Škodovačky předvedly skvělé výkony napříč všemi disciplínami. Tým za vítězstvím táhla osvědčená jména plzeňské atletiky. Lenka Valešová, Linda Suchá nebo Tereza Petržilková s Terezou Schejbalovou. Toto velkolepé představení je nejlepší vizitkou pro klub a také skvělou pozvánkou na Mistrovství České republiky, které se bude konat právě v Plzni 8. a 9. srpna," uvedl Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

Na Kladně se představilo i oslabené družstvo mužů, které skončilo ve druhém kole extraligy opět na šesté pozici jako v kole prvním. Ani druhé klání se bohužel neobešlo bez nově zraněných.

foto: AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24