QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fakulta zdravotnických studií ZČU zve na festival o mateřství

10.11.2018 15:09

V sobotu 17. listopadu se na Fakultě zdravotnických studií ZČU uskuteční festival "Cesta ženy - matky". Festival zahájí v pátek dokumentární film Medzi nami.

Cesta ženy-matky_ilustr
Cesta ženy-matky_ilustrCesta ženy-matky 2018_program

Festival pro podporu přirozeného těhotenství a porodu se letos uskuteční posedmé. Proběhne 17. listopadu na Fakultě zdravotnických studií (FZS) v Husově ulici, zahájen bude o den dříve.

V pátek 16. listopadu od 17 hodin se bude v budově fakulty promítat slovenský dokumentární film Medzi nami, nabízející pohled do slovenských porodnic. Po něm bude následovat diskuse s režisérkou Zuzanou Limovou.

Festival Cesta ženy - matky přinese důležité informace ženám, které procházejí těhotenstvím, nebo se na něj připravují. „Chceme ženám v období, kdy se stávají maminkami, nabídnout informace a podněty, které pro ně jsou zajímavé,“ říká organizátorka festivalu Eva Hendrych Lorenzová.

Program začne 17. listopadu v 9 hodin a nabídne přednášky a workshopy. Hovořit se bude o porodnicích, aromaterapii a Bachových esencích, ale i o přirozeném porodu. Na odpoledne jsou připravena témata Sebeláska v mateřství, Porod jako spouštěč deprese a Partnerské těhotenské a předporodní ladění.

Během dne se uskuteční šest workshopů, které budou věnované arteterapii v těhotenství a také přímo zpěvu. Tématy budou například (Ne)obyčejné kojení, Hypnoporod jako cesta k jemnému zrození a mateřství, Jak na vztahy mezi sourozenci nebo Lesní školka Berounka. 

Novinkou letošního festivalu je poradenství přímo od porodních asistentek, které budou ženám k dispozici od 9 do 15 hodin. Návštěvníci akce se mohou těšit na prodejní expozice s přírodní kosmetikou, aromaterapeutickými přípravky, potřebami pro nošení dětí, moderními látkovými plenami a dalšími užitečnými pomůckami. O děti se během festivalu postarají v dětském koutku lidé ze spolku Uzlík.

Vstupné na festival je dobrovolné, doporučená cena je 100 korun. Veškeré informace zájemci najdou na webových stránkách www.cestazenymatky.wordpress.com.

FOTO: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24