Fakultní nemocnice v Plzni i krajské nemocnice zakazují návštěvy!

09.10.2020 11:40

FN Plzeň reaguje na aktuální epidemiologickou situaci a ještě více omezuje návštěvy. Samozřejmě platí i výjimky, například návštěvy dětí nebo doprovod u porodu. Zákaz návštěv platí i v dalších krajských nemocnicích.

zákaz - akt

Z důvodu aktuální epidemiologické situace, a na základě Usnesení vlády ČR ze dne 8.10.2020 č.998 o přijetí krizového opatření, vyhlašuje FN Plzeň  zákaz návštěv v celé Fakultní nemocnici Plzeň od 9.10.2020 do 25.10.2020 .

Tento zákaz návštěv pacientů se netýká návštěv nezletilých pacientů, návštěv pacientů s omezenou svéprávností, pacientů v terminálním stádiu nevyléčitelného onemocnění a přítomnosti další osoby u porodu.

Velmi přísná pravidla platí pro ty, kteří budou chtít navštívit své známé v nemocnici, u kterých platí výjimky. "Návštěva musí být zdravá a nesmí mít žádné příznaky covid-19 ani jiného podobného onemocnění. Návštěva umožní zdravotníkům změřit svou tělesnou teplotu před vstupem do prostor lůžkové stanice, osoba se zvýšenou teplotou nebude vpuštěna k návštěvě, návštěvy pacienta nesmí být v karanténě. Návštěva pacienta musí mít celou dobu pobytu na lůžkové stanici personálem pracoviště vydanou jednorázovou roušku, na JIP i ochranný jednorázový oděv a musí dodržovat nastavená hygienická pravidla. Před vstupem na lůžkovou stanici návštěva provede důkladnou dezinfekci rukou. Návštěvní hodiny nemocnice se řídí Vnitřním řádem FN Plzeň," upřesnila podmínky mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Návštěvy plošně zakázaly i krajské nemocnice.

"Na základě usnesení Vlády ČR platí od pátku 9. října minimálně do neděle 25. října zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů. Vzhledem k tomu, že v některých nemocnicích Plzeňského kraje už byl zákaz návštěv dříve (Horažďovice, Klatovy, Stod, částečně Domažlice), přidávají se tímto rozhodnutím k zákazu návštěv ještě Rokycanská nemocnice. Nemocnice Svatá Anna a Domažlická nemocnice (plošným zákazem i na lůžkách standardní akutní a následné péče). Děkujeme za pochopení," informuje tiskový mluvčí nemocnic Plzeňského kraje.

Foto: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24