QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Falešný ředitel opět úřadoval. Po sekretářce chtěl poslat peníze na účet

04.03.2020 9:39

Zatím neznámý pachatel se snažil vylákat z asistentky tachovské firmy značnou sumu peněz. Podobný případ už řeší i kriminalisté na Klatovsku. Policie nabádá k velké opatrnosti!

policie

V e-mailu, který vypadal jako zpráva od ředitele, požadoval podvodník zaslat nemalou částku na zadaný účet.

Případ, který se stal koncem letošního února ve firmě v Tachově, řeší hospodářská kriminálka. Kdyby nezasáhla banka, přišla by společnost o značnou sumu peněz.

"Zatím neznámý pachatel prostřednictvím e-mailu, který vypadal jako e-mail ředitele výroby, zaslal asistence společnosti požadavek na provedení expresní platby a převedení finanční hotovosti ve výši přes 168 000 korun na zaslaný účet. Asistentka proto požadavek zadala účetní společnosti, která platbu provedla. Až na podnět banky, která uvedla, že se jedná o podezřelý účet, byla platba stornována a zjistilo se, že ředitel výroby pokyn k provedení platby nezadal,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že kriminalisté se případem intenzivně zabývají a po pachateli pátrají.

Podobný případ řeší i klatovští policisté. Více jsme psali zde. Policie nabádá k velké opatrnosti. „Není vyloučeno, že podvodníci budou v zasílání takových e-mailů pokračovat,“ uzavírá Dagmar Jiroušková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24