Farmářské trhy budou na náměstí Republiky každou sobotu

16.02.2018 8:54

Farmářské trhy se v Plzni staly nedílnou součástí veřejného života a velkým hitem. Jejich příznivci se tak letos mohou těšit skutečně na pořádnou porci.

foto-qap-cz (11)

Už v březnu vstoupí Plzeňské farmářské trhy do další sezóny a přinesou hned jednu velkou změnu. V letošním roce budou na náměstí Republiky probíhat každou sobotu. První se odehrají 24. března.

"Skládá se nám seznam prodejců. Třídíme je a zařazujeme k jednotlivým termínům. Někdo bude jezdit každý týden, někdo jen jednou za 14 dní. Seznam prodejců najdete vždy ve středu před trhem," informovali organizátoři ze sdružení Envic.

V současné době už je jisté, že například každou sobotu se na trzích objeví Jatky Vojenice. Návštěvníci trhů znají zejména jejich sekanou v housce, ale i další dobroty jako jsou párky, šunka nebo gothaj. Každou sobotu nebude chybět ani stánek Zvěřiny Bubeníček. Na své si tak přijdou nejen milovníci přímo kančího, jeleního nebo srnčího masa, ale i ti, co si rádi pochutnají na klobásách, uzené kančí panence nebo zvěřinové paštice.

Pokaždé nabídnou trhy také výrobce mléčných produktů. Pravidelně budou jezdit například Sýraři z Držovic nebo Joma. Střídat se budou i další mlékaři, takže v nabídce nebudou chybět ani kozí nebo ovčí sýry. Ani v letošním roce ale nepřijdou fanoušci trhů o nejrůznější pekařské lahůdky, bylinky, džemy a další sortiment.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24