QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Farmářské trhy v Plzni se vrací po pauze! K mání budou samé dobroty

09.05.2019 13:46

Náměstí Republiky v Plzni bude opět po pauze patřit farmářským trhům. Na své si přijdou milovníci sýrů, pečiva, uzenin, ale také fanoušci šneků! Sezóna trhů pokračuje...

šneci

Framářské trhy na náměstí Republiky v Plzni se opět po pauze kvůli Slavnostem svobody vrací. V sobotu 11. května obsadí centrum města opět stánky farmářů i dalších výrobců tradičních lahůdek.

"Máme po vynucené pauze, proto se v sobotu uvidíme na trhu. Všechno běží jak má - start v 8 hodin a konec v cca 12 hodin. Seznam prodejců najdete na www.plzensketrhy.cz. Farmáři, pekaři, uzenáři, sýraři... se na vás tuze těší. Bude zase více zeleniny," lákají organizátoři.

Na své si přijdou také milovníci sýrů. "V sobotu na trhu koupíte i báječné sýry z Farmy Držovice, Kozí farmy Dřevec, sýrárny Melcher a samožrejmě Od Martínků - Joma. Budou samozřejmě kravské, kozí i ovčí sýry. Přijede i specialista na jogurty Milda," upozorňují pořadatelé.

Poměrně netradiční, ale velmi oblíbenou delikatesu přiveze také šnečí farma Strážov. Na trhy jezdí pravidelně. "Delikátní šneky si můžete dát v několika podobách přímo na trhu, nebo si je koupit domů. Klasický šnek s bylinkovým máslem je lahůdka. Manželé Studničkovi mají hotové šneky, které stačí dopéct v troubě," dodávájí organizátoři.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24