QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Farmářské trhy v Plzni vstupují do desáté sezóny! Začnou už o víkendu

19.03.2019 12:54

Na náměstí Republiky v Plzni se opět po zimě vrací farmáři. Na startu je 10. sezóna Plzeňských farmářských trhů a chystají se znovu parádní lahůdky. Čtěte podrobnosti!

foto-qap-cz (11)

Plzeňské farmářské trhy se opět po zimní pauze vrací na náměstí Republiky. Letos vstupují už do jubilejní desáté sezóny. Po vzrou z loňského roku budou probíhat opět každý víkend, konkrétně vždy v sobotu od 8 do 12 hodin. Výjimkou bude sobota 8. června, kdy se koná Historický víkend a farmáři si tak dají pauzu.

Poprvé po zimě se prodejci usídlí na náměstí v sobotu 23. března. "I letos budete potkávat na trhu Maso Vojenice. Rozhodně nepřijdete o jejich parádní výrobky, ale ani o legendární sekanou v housce. Mistrů uzenářů bude jezdit tradiční parta - Arnoštovy výrobky, Zefa Volary, Farma Zelený, Farma Čečkovice, Angusfarm Soběsuky, Matějka, Řeznictví-uzenářství Kaiser, Historická udírna, Plzák z Plzně s.r.o., Zvěřina Bubeníček. Škvarky od pana Sekyry také chybět nebudou," lákají organizátoři.

Na své si přijdou také milovníci sýrů a dalších mléčných výrobků. "Jezdit bude hodně slušná sestava sýrařů - Joma, Farma Držovice, Kozí farma Dřevec, Farma U řeky Stříbro, Farma Údolíčko Přimda, Sýrárna Melcher, Mlékárna Milda, Od Francouze. Ne všichni budou na trhu najednou. Budou se střídat, ale na trhu vždy alespoň tři mlékaři nebo sýraři budou," upozorňují pořadatelé Plzeňských famrářských trhů.

Také pro nadcházející sezónu mají trhy připravenou novinku. Tentokrát v podání brazilských sendvičů. Ačkoliv suroviny jsou tuzemské, receptury a skills jsou čistě brazilské. "V sobotu 23. března na trhu budou. Když se vám budou líbit a vyprodáme je, budou jezdit častěji," uvádí sdružení Envic.

Střídat se budou na náměstí Republiky také pekaři. Mimo jiné potvrdili účast Pekařství Bayer, Roman Sebera, Pekařství Jílek, Pekařství PEKO, Pekařství Helena Zídková a další. Aktuální seznam pro nadcházející trhy najdou zájemci vždy ve středu na webu www.plzensketrhy.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24