QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Festival regionálních potravin přinese kuchařskou show i ochutnávky

26.08.2019 8:01

Jen to nejlepší z Plzeňského kraje budou moct zájemci ochutnat na nádvoří Plzeňského Prazdroje v příštím týdnu. Chystá se Festival regionálních potravin.

FOTO_QAP_CZ (23)

Festival Regionálních potravin Plzeňského kraje představí ty nejlepší potraviny v kraji za letošní rok. Nabídne jejich ochutnávky, ale i prodej na farmářském trhu. Opět nebudou chybět ani kuchařské show a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

Festival proběhne v pátek 30. srpna 2019 od 11:00 do 17:00 hodin na nádvoří Plzeňského Prazdrojeí. Po celý den si můžete nakoupit na farmářském trhu české a bavorské regionální potraviny, které zároveň můžete i ochutnat. Děti se mohou těšit na zábavné farmářské aktivity nebo již tradiční oblíbenou zahradnickou dílnu Aleny Lehmannové.

Po zahájení festivalu vypukne kuchařská show, která bude pomyslným soubojem české a bavorské kuchyně. Během dne vám zahraje bavorské hudební Duo Gerhard und Franz, užít si můžete i školu čepování piva a od 15:00 hodin pak jedinečnou kuchařskou show šéfkuchaře Jana Punčocháře. Na závěr celého festivalu zahraje kapela ŠVEJK c.k. ŠRAML.

Ve 14:00 hodin přijde na řadu slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2019. O prestižní značku, která je synonymem kvality a poctivosti místních výrobců, se v kraji ucházelo v devíti kategoriích celkem 106 produktů od 38 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24