QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Festival, výstavy i motokrosový šampionát! Tachovsko ožije akcemi

07.08.2018 15:21

Tachovsko nabídne v nadcházejících dnech a týdnech hodně nabitý program. Vyrazit můžete na řadu výstav, chystá se ale i festival nebo motokrosový šampionát!

DSC_0341

Posezení pod pergolou

Stříbro - Letní posezení pro seniory pod pergolou u DPS ve Stříbře v Třešňové ulici se bude konat ve středu 8. srpna od 15 hodin. Seniorům zahraje harmonikář, občerstvení zajištěno!

V Plané chystají výstavu fotografií

Planá - Toskánsko, tak se jmenuje výstava fotografií Slávka Jiránka Im meoriam, kterou budou v týdnu instalovat v cukrárně U Kostela v Plané. Vernisáž se bude konat 15.8. v 17.30 hodin. Výstava potrvá až do 30. září.

Lázeňská struna

Konstantinovy Lázně - V rámci festivalu Lázeňská struna se v sobotu 11.8. Program začíná ve 14 hodin a vystoupí skupiny Marsyas, Schovanky, Plavci Honzy Vančury, Václav Koubek a Věra Martinová + band. Předprodej: do 10.8. 11:00 hodin na obecním úřadu (tel:374 625 252, email: spravni@konst-lazne.cz, po domluvě možno hradit převodem), nebo infocentrum. Vstupné v předprodeji 250,- Kč na místě 300,- Kč

Výstava fotografií v hasičárně

Stříbro - V galerii na náměstí, která je v prostoru bývalé hasičárny se koná Výstav fotografií Jana Pakosty ze Stříbra. Výstava je otevřena ve dnech čtvrtek od 9 do 12 hodin a v sobotu i v neděli od 14 do 16 hodin. Druhá výstava téhož autora je pak u 13. poledníku za kinem Slavia ve Stříbře. ta je venkovní a stále přístupná až do konce prázdnin.

Vrcholem stříbrské sezóny bude opět republikový šampionát!

Stříbro - Kompletní tuzemská motokrosová elita a řada zahraničních hostů se utká v neděli 12. srpna od 13 hodin na Terénu sv. Petra ve Stříbře v závodu seriálu Mezinárodního mistrovství ČR. Ve skvělé motokrosové show se utkají třídy MX1, MX2, Veterán a Ženy.  Nenechte si ujít vzrušující vrchol stříbrské 71. terénní sezóny a jednu z největších motoristických akcí prázdnin 2018. MMČR. Na startu nebudou chybět ani skvělé domácí hvězdy Weschta, Smítka nebo Liška. Web pořadatele: www.amkstribro.cz

Blíží se Den řemesel

Černošín - V Černošíně postupně probíhají přípravy na Den řemesel. Ten je naplánován na sobotu 18. srpna od 14 hodin. Akce se bude konat v zahradách černošínského muzea od 14 hodin. Na místě bude prodej domácích produktů, předvádění řemesel, workshopy a zajímavý program, ve kterém vystoupí: mistr biče Pavel Votápek, s přehlídkou dobových kostýmů přijede Dámský klub Cebiv, pro děti je přichystaná loutková pohádka Drak Mrak. Od 17 hodin pak zahrají Citeristky z Erbendorfu a následuje autorské čtení Markuse Mandela z knihy Místa v srdci. Od 18 hodin zatančí Flamenco Cebiv a o závěr dne se postará kapela Carpatia Castle.

Přijeli medvědi

Černošín - V černošínském muzeu se právě připravuje zajímavá výstava, kterou ocení nejenom děti, ale i dospělí. Od 26. června tam totiž je na dvě stovky plyšových medvědů. Ty do výstavy zapůjčila plzeňská sběratelka Božena Rambalová. Nejstarší medvídek je z roku 1936, nejmenší má 3 centimetry, někteří mají i háčkované oblečení. Výstava je zdarma a navštívit ji můžete denně od 10 do 17 hodin až do 10. září 2018.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24