QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Festivaly, zahradní slavnosti i letní divadlo! Tachovsko láká na řadu akcí

24.07.2019 8:01

Hlavní turistická sezóna plná akcí je v plném proudu také na Tachovsku. Přelom července a srpna přinese festivaly, výstavu, trh i zahradní slavnosti. Podívejte se na tipy!

slavnosti stříbro

Stříbření ve Stříbře

Stříbro - Opět po roce ožije centrum Stříbra muližánrovým festivalem Stříbření. Zahájen bude 27. července v 16 hodin u muzea, kde bude pro děti připravena rukodělná dílnička, ukázky leteckých modelářů a také se představí tanečníci.  Postupně v programu vystoupí kapely Tabasker a Ocho Ríos. Na dalších místech návštěvníci uvidí několik výstav, v neděli 4. srpna je pak naplánováno ještě autorské čtení Anny Štičkové a zahraje kapela DŽeM.

Rocka Rolla U Jevčáka

Stříbro - V sobotu 27. července si na své přijdou příznivci skupiny Rocka Rolly. Ta zahraje večer od 20 hodin v areálu U Jevčáka nedaleko vlakového nádraží ve Stříbře.

Josefova Huť opět po roce zve na letní divadlo

Josefova Huť -  Do údolí řeky Mže v Pavlovicích opět míří divadlo Podkova. Letos zahraje inscenaci Úplní cizinci v podání absolventů herectví a tance Pražské konzervatoře. Divadlo v přírodě je naplánováno na sobotu 27. července od 17 hodin a také na úterý 30. července od 20.30 hodin. Představení se koná i za deště, vstupné je dobrovolné.

Zahradní slavnosti aneb Květy baroka

Svojšín - Zámek Svojšín na Tachovsku zve na Zahradní slavnosti aneb Květy baroka. Ty se budou konat v sobotu 3.  a v neděli 4. srpna vždy od deseti hodin. Nádvoří zámku, park a okolí oživí květinové vazby a dekorace, samozřejmostí je program nejen v barokním duchu. Na místě bude dobový jarmark, ukázky dobových tanců s hudbou,  barokní kuchyně, Soutěž o nejchutnější marmeládu nebo džem, program pro děti. Od 18 hodin zazpívá v sobotu Michal Tučný revival Plzeň. V neděli se pak můžete těšit na koncert skupiny Michala Prokopa, Luboše Andršta a Jana Hrubého.

Vozy prezidentů uvidíte v Černošíně

Černošín - V černošínském muzeu tento týden připravují výstavu modelů autíček. Miniaturní auta zapůjčil na dva měsíce muzeu kladrubský sběratel Eduard Kvasnička, který do svého koníčku získal i svou dceru Janu. Ve výstavě budou modely českých vozů, ale i těch zahraničních, například prezidentské vozy z Ameriky, Francie. Výstava bude po celé léto otevřena denně od 10 do 17 hodin.

Chovatelský trh

Stříbro - Tradiční trh chovatelů se koná v sobotu 3. srpna ve Stříbře v Mánesově ulici u parkoviště. Chovatelé nabízí přebytky jako vejce, med, mláďata, koupit a prodat můžou zájemci mezi osmou a jedenáctnou hodinou.

V Tachově vyhlásili soutěž o nejvtipnější fotku

Tachov – Soutěž o nejvtipnější fotku s knihou z dovolené a prázdnin. Soutěž pro děti i dospělé a fotografie můžete odevzdávat v knihovně od 1. června do 14. září. Výsledky budou zveřejněné 23. září.

Country festival v lázních

Konstantinovy Lázně - Už 17. ročník country folkového festivalu se uskuteční 10. srpna v Konstantinových Lázních, a to u tamního kulturního domu od 14 hodin. Vystoupí skupiny SEM TAM, Ag Flek, KTO, Jarda Svoboda a přátelé člověka a Zelenáči. předprodej vstupenek zahájen na obecním úřadu.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24