QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Filmový festival Juniorfest letos vstoupí i do virtuálního prostoru

29.07.2020 14:44

Mezinárodní filmový festival pro děti a mladé publikum letos proběhne nejen v kinosálech pěti měst v Plzeňském kraji, ale také online v českých domácnostech.

11

"Již delší dobu jsme uvažovali nad rozšířením našeho působení i do virtuálního světa. Letošní události víc, než kdy jindy zvýhodňují on-line prostor, a tak společně s platformou DaFilms přicházíme s duální verzí festivalu,“ uvedl výkonný ředitel Mezinárodního festivalu pro děti a mladé publikum Juniorfest Michal Šašek.

Filmová přehlídka letos proběhne jak v kinosálech pěti měst Plzeňského kraje, tak pod názvem Juniorfest online i v českých domácnostech. Zatímco tradiční podoba festivalu proběhne od 6. do 12. listopadu, na různých typech zařízení budou filmy dostupné ve dnech následujících, a to od 13. do 22. listopadu 2020. "Obě verze nabídnou vlastní programovou dramaturgii, a tak zaručujeme nezaměnitelný zážitek v obou případech,“ prozradila programová ředitelka Barbory Kyas.

Zatímco soutěžní i nesoutěžní sekce s novými filmy zůstávají v prostorách kinosálů, v rámci on-line verze  diváci uvidí vítězné snímky z uplynulých let nebo výběr toho nejlepšího z nizozemské kinematografie.  Nebudou chybět ani loňské festivalové hity jako je například norský snímek Psychobitch.

Online platforma nabídne k většině z dvaceti filmů lektorské úvody a edukační materiály, které vznikají ve spolupráci s filmovou společností Free Cinema a nizozemským festivalem Cinekid Festival. "Chystáme s Free Cinema i několik zajímavých a ojediněle zpracovaných on-line workshopů. Zároveň v rámci tradičního festivalu budeme mít zájem komunikovat s diváky v rámci celé republiky. Připravujeme každodenní hodinové vstupy se zajímavým, a hlavně originálním programem pro celou rodinu,“ prozradila ředitelka festivalu Judita Soukupová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24