Folmavská dostane nový povrch, silnici čeká uzavírka od 21. června

15.06.2021 11:23

Folmavská ulice na Borských polích projde rekonstrukcí. Práce přinesou také komplikace pro řidiče. Opravovaný úsek bude nutné objet. Uzavírka začne už přístí pondělí.

folmavska _2
folmavska _2folmavskafolmavska1folmavska mhdfolmavská uzavírka

Opravy povrchu na Folmavské ulici v Plzni budou rozděleny do 4 etap, pracovat se začne už v červnu. Hotovo by mělo být na konci srpna. (Ve fotogalerii najdete mapu s vyznačeným úsekem opravy). Cena plánované opravy je 26 milionů korun a bude hrazena z rozpočtu městské příspěvkové organizace Správa veřejného statku města Plzně, která se o městské komunikace stará.

"Od pondělí 21. 6. do konce srpna bude motorová doprava odkloněna na objízdnou trasu, která se s postupujícími pracemi na stavbě bude zkracovat. Důvodem oprav jsou trhliny, vysprávky a vyjeté koleje, ulice tak dostane nový asfaltový povrch. V úseku mezi ulicemi U Panasoniku a U Letiště je komunikace tak poškozená že bude nutné odstranit všechny asfaltové vrstvy, recyklovat podkladní štěrkové vrstvy a položit nový asfaltový povrch v tloušťce 18 centimetrů," informuje Magistrát města Plzně.

Oprava bude prováděna od pondělí 21. června 2021 do 30. srpna 2021 ve čtyřech etapách, přičemž ve 3. a 4. etapě bude uzavřena jen část Folmavské ulice:
I. etapa 21. 6. – 12. 7. 2021
II. etapa 13. 7. – 2. 8. 2021
III. etapa 3. 8. – 16. 8. 2021
IV. etapa 17. 8. – 30. 8. 2021

Uzavírka ovlivní nejen automobilovou dopravu, ale i MHD.

Autobusové a trolejbusové linky č. 15, 17, 18, 24, 29, 30, N1, N7 budou po dobu opravy v obou směrech vedeny odklonem. Více čtěte na stránkách PMPD zde.

Pěší budou mít k dispozici jen jeden z obvyklých dvou přechodů v křížení Folmavské s dalšími ulicemi. Koridor se zábradlím budou moci využít také cyklisté, kteří se budou chtít dostat z jedné strany Folmavské ulice, podél které vedou cyklistické pruhy, na druhou.

Na uzavírku upozorňuje i policie. "Upozorňujme řidiče, že od 21. června do 31. srpna 2021 bude v několika etapách uzavřena po úsecích Folmavská ulice v úseku od křižovatky s ulicí U Letiště po okružní křižovatku s ulicí Domažlická. Do zákazu nebude povolen vjezd ani MHD. Objízdná trasa po dobu opravy Folmavské ulice povede ulicemi U Letiště, Podnikatelská a Obchodní.  Důvodem je oprava povrchu vozovky. Upozorňujeme řidiče, aby respektovali dopravní značení, dbali zvýšené opatrnosti a chovali se ohleduplně vůči ostatním účastníkům silničního provozu," uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

foto: Magistrát města Plzně, mapy PMDP, Správa veřejného statku

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24