QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Fotbalisté v Liticích slaví 77. výročí, přijedou i fotbalové legendy

27.05.2022 9:23

Fotbalové a sportovní legendy dorazí do plzeňských Litic už tento víkend. Litický fotbal totiž slaví 77. výročí od svého založení. Na trávníku tak zřejmě uvidíte například Antonína Panenku nebo Ladislava Vízka.

football-g150712566_1920

Oslavy se budou konat na fotbalovém hřišti v Liticích v sobotu 28. května. V tzv. Sigi teamu, který do Litic dorazí, jsou fotbalové legendy a známé osobnosti. Po exhibičním zápase proběhne jejich autogramiáda. Na programu jsou i další zápasy, utkají se žáci TJ Litice s plzeňskou Viktorkou apod.

"Oslavy 77 let fotbalu v Liticích zpestří zápas místních fotbalistů se Sigi teamem, za který hrají české fotbalové a sportovní legendy jako například Panenka, Koller, Vízek, Siegl, Poborský a další. V jakém složení Sigi team dorazí se necháme překvapit," uvádí místostarosta Litic Michal Hausner.

Exhibice mezi Starou gardou a Sigi teamem začne ve 13:30 hodin. Ještě před tím se od 12 utkají litiční žáci s Viktorkou. V 16 hodin je na programu utkání Staré gardy Litice proti Lhotě. Večer od 20 hodin je naplánována hudba v podání kapely HOP a Šavani, po nich zahraje ještě DJ Mára. "Doufám, že vyjde počasí a přijde naše fotbalisty podpořit co nejvíce lidí z Litic i okolí," přeje si místostarosta Michal Hausner.

Litický fotbal byl založen v roce 1945, v současné době zde působí tým mužů a dvě družstva dětí. Jedná se o starší přípravku a starší žáky. Oslavy měly být už před 2 lety, kvůli covidu se ale neslavilo 75. výročí.

 

ilustrační foto Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24