Gambrinus slaví 150 let! Gambrinus den láká na napěchovaný program

17.06.2019 8:59

Pivovar Gambrinus slaví v letošním roce 150 let od svého založení. Krom jiných akcí nebude chybět ani tradiční Gambrinus den. Je za dveřmi a bude opravdu "vyšperkovaný"!

Pivovar Gambrinus si letos připomíná 150. výročí svého založení. A slaví už od počátku roku – do hospod a restaurací uvedl novou Nepasterizovanou Gambrinus 11, se slavným mágem Davidem Copperfieldem připravil pro své příznivce zásadní poselství a do kamene nechali sládci vytesat svůj pivovarský závazek na dalších 150 let.

Oslavy vyvrcholí v sobotu 22. června v Plzni na pivním festivalu plném skvělého piva, jídla i zábavy. Letošní Gambrinus den se ponese v duchu oslav 150. výročí založení pivovaru Gambrinus.

Program pivního festivalu začíná již v pátek 21. června večer a bude pokračovat po celou sobotu 22. června. Plzeňské náměstí Republiky a přilehlé sady se promění v největší pivní zahrádku v Česku. Gambrinus den odstartuje v sobotu slavnostní průvod se šestnácti bubeníky, který půjde v 11.30 hod. z Dřevěné ulice a dorazí na náměstí ve 12 hodin. Nebude chybět ani oblíbený Patron se svým královským doprovodem, kterého mohou lidé potkat po celou dobu konání Gambrinus dne.

Návštěvníci se mohou těšit i na bohatý hudební program na čtyřech scénách – v pátek vystoupí několik plzeňských formací včetně vítěze soutěže Volba talentů, program prvního dne zakončí kapela Lake Malawi. V sobotu bude pokračovat program zaměřený na oblíbené skupiny z Plzně a okolí. Lidé se mohou těšit i na speciální prohlídku pivovaru Gambrinus za zvýhodněnou festivalovou cenu, školu čepování a napínavé finále soutěže pro nejlepší výčepní Gambrinus Mistr výčepní. Návštěvníci se také budou moci vyfotit u speciální fotostěny nebo nahrát videopřání, která budou promítána na scénách mezi koncerty.

"Letošní Gambrinus den bude opravdu výjimečný – slavíme 150 let českého piva, které si na nic nehraje. Oslavy bereme vážně a zavazujeme se, že i nadále budeme naše pivo vařit tak, abychom zachovali jeho český charakter, jeho chuť a říz, aby se na něj čeští pivaři mohli vždy spolehnout. Náš závazek jsme nechali vytesat do kamenné desky, která  zdobí zeď varny pivovaru Gambrinus,“ říká obchodní sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek.

A pivo hraje na Gambrinus dni titulní roli. Návštěvníci si budou moci užít letošní novinku – Nepasterizovanou Gambrinus 11, která skvěle kombinuje plnou chuť a vyváženou hořkost, čepovanou v nejvyšší kvalitě přímo do skla. Pivní zážitek doplní jídlo z vyhlášených plzeňských restaurací. Program Gambrinus dne je k dispozici na www.gambrinus.cz/gambrinusden.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24