QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Gulaš řádil a Frodl si připisuje další nulu. Plzeň vyhrála v Olomouci

04.10.2019 20:26     04.10.2019 21:38

Hokejisté Škodovky zvítězili na ledě Olomouce 4:0. Třemi body k tomu přispěl Milan Gulaš. Brankář Dominik Frodl udržel potřetí v sezoně čisté konto.

1

Hned v patnácté vteřině utkání 7. kola extraligy zahrozil nejproduktivnější hráč soutěže Gulaš, ale domácí gólman Lukáš ho vychytal.  Skóre otevřel Pour během první přesilovky Plzně. Osm vteřin před koncem třetiny pak zvýšil na 2:0 Čerešňák.

Ve druhé dvacetiminutovce neproměnili Hanáci několik šancí. Naopak Gulaš zvýšil na 3:0. Všechny pokusy domácích o změnu stavu likvidoval bezchybný Frodl.

Situace se nezměnila ani v poslední části, domácím se nedařilo proměňovat šance. Ve 47. minutě při přesilovce po přihrávce Gulaše skóroval podruhé Pour. Olomouc neuspěla ani  s dalšími pokusy zkazit Frodlovi čisté konto a indiáni vezou z Moravy plný počet bodů. 

"Za poslední roky jsme sehráli s Olomoucí hodně zápasů, ale myslím, že jsme dneska předvedli jeden z nejlepších výkonů. Vyrovnali jsme se v houževnatosti, v osobních soubojích a proměnili jsme šance, které jsme měli. Zaslouženě jsme vyhráli. V první řadě je to kvalitou hráčům, kteří ty přesilovky hrají a pomohlo nám to k vítězství. Jakub Pour má z mého pohledu jednu vlastnost, kterou má z našich útočníků nejlepší. Je silný na mantinelech. Vyhraje hodně soubojů, hodně jich ustojí. Zatím toho neumí využít tak, jak by mohl. Nejde potom do branky, ale lepšího útočníka na mantinelech nemáme," okomentoval průběh zápasu asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Olomouc: Lukáš - Škůrek, Vyrůbalík, Valenta, Ondrušek, Dujsík, Švrček -Kořenek, Klimek, Ostřížek - Irgl, Kolouch, Strapáč - Olesz, Nahodil, Burian - Hec, Skladaný, V. Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.

Plzeň: D. Frodl - L. Kaňák, Moravčík, Vráblík, Jank, Čerešňák, M. Houdek - Gulaš, Mertl, M. Heřman - Indrák, V. Němec, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kolda, Roman Vlach, Rob. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

FOTO: hcplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24