Hasiči Plzeňského kraje nabádají k zodpovědnosti

06.08.2022 8:04     06.08.2022 11:13

Hasiči Plzeňského kraje jen za poslední měsíc zasahovali u více než sto požárů v přírodě. Aktuálně je výstraha před požáry zrušena, ČHMÚ ale předpokládá, že se brzy obnoví.

nedražice požár

„Již 118krát jsme vyjížděli od začátku července k požárům v přírodním prostředí,“ uvedli hasiči Plzeňského kraje v pátek 5. srpna na svém Facebooku. „Letos navíc ještě zasahujeme u požáru v Hřensku. K tomu samozřejmě máme i ostatní zásahovou činnost, které není zrovna málo. Stále platí varování ČHMÚ před vysokým nebezpečím požárů. Pojďte nám pomoci svým zodpovědným chováním snižovat počty požárů ve volné přírodě. Protože - světe div se - za nimi stojí z naprosté většiny činnost lidí,“ apelují hasiči.

AKTUALIZACE:

“V návaznosti na zaznamenané srážky upravujeme územní platnost výstrahy před požáry. V důsledku výraznějších srážkových úhrnů riziko požárů přechodně snížilo. V následujícím týdnu ale očekáváme suché počasí a postupné oteplování, proto budeme v příštích dnech varování před požáry pravděpodobně rozšiřovat,” uvedl v sobotu 6. srpna ráno ČHMÚ.

O tom, co obnáší vyhlášená výstraha, jsme informovali zde.

Foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24