Hasiči pomohli onkologicky nemocným dětem ve FN Plzeň - FOTKY

16.08.2019 11:54

Vybrané onkologicky nemocné děti, které jsou nyní hospitalizované ve FN Plzeň, se dočkaly pomoci od hasičů. Rozdělí se mezi ně výtěžek charitativní akce Haima cup.

Hasici pomohli (5)
Hasici pomohli (5)Hasici pomohli (2)Hasici pomohli (1)_0Hasici pomohli (4)Hasici pomohli (8)

Benefiční akci pořádaly sportovní týmy SDH Oprechtice a spolek Chodská naděje. Vybrat se podařilo 120 tisíc korun pro spolek Haima Plzeň, z.s. Finanční podpora se rozdělí čtyřem konkrétním dětem, které Haima vytipovala a jejichž silné životní příběhy oslovily i organizaci Chodská naděje.

Hlavní součástí charitativní akce byly závody v požárním sportu, denní soutěže se zúčastnilo 37 týmů a noční 25. Nechybělo vystoupení hudebních skupin, autogramiády sportovních hvězd a celodenní program pro malé účastníky.

"Jsme rádi, že se můžeme podílet na pomoci dětem a rodinám, které se ne vlastní vinnou dostaly do těžké životní situace, kterou si snad nikdo z nás nechce ani představit. Snad alespoň tahle malá pomoc odlehčí život nemocným dětem a jejich rodinám,“ dodává místopředseda spolku Chodská naděje David Vencel.

"HAIMA Plzeň je dobrovolný spolek pro aktivní pomoc dětem s poruchou krvetvorby fungující při Hematologicko-onkologickém oddělení FN Plzeň. Jeho posláním je zkvalitnit život hemato-onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám. Pomáhá při adaptaci pacientů na dlouhou a obtížnou léčbu, poskytuje pomoc při návratu do normálního života," uvádí FN Plzeň.

Chodská naděje, z.s. je spolek pro podporu kultury, společenského života, vytváření nových kulturních a společenských vyžití, pořádání výletů, představení či koncertů pro školy a spolky sdružující děti a mládež. Tato nově vzniklá nezisková organizace pomáhá také ohroženým rodinám a dětem. 

FOTO: FN Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24