Hasiči v Plzeňském kraji spustili kontroly "únikových her" - FOTKY

15.02.2019 7:01

Takzvané "únikové hry" se staly také v Plzeňském kraji hitem. Hasiči nyní spustili jejich rozsáhlé kontorly kvůli nedávné tragédii v Polsku. Opatření pokračuje.

1
123

V souvislosti s tragickým úmrtím pěti dívek v Polsku, které zahynuly na začátku letošního roku při požáru areálu, v němž byla provozována takzvaná "úniková hra", přistoupil Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje k mimořádným tématickým kontrolám provozovatelů těchto her.

"Cílem kontroly je vyhodnotit stav plnění povinností na úseku požární ochrany při provozování únikových her s důrazem na zajištění volného úniku osob, volné průchodnosti komunikačních prostor a používání elektrických, plynových a jiných spotřebičů. Zvláštní důraz je kladen na zajištění možnosti úniku osob z prostorů konání hry v případě požáru," říká mluvčí hasičů Petr Poncar.

Pětice dívek se na začátku roku udusila při únikové hře ve městě Kozsalin. Gymnazistky se nedostaly ven z objektu při požáru kvůli chybějící klice, kterou nemohly najít. Požár vznikl kvůli špatným elektrickým rozvodům, které nesplňovaly podmínky bezpečnosti.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24