QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči z Horšovského Týna vyhlásili veřejnou sbírku na podporu svého člena

26.11.2021 8:51

Člen hasičů z Horšovského Týna zůstal po smrti manželky, která byla také členkou, sám se dvěma dětmi. Teď musel svoji práci opustit, aby se mohl plně věnovat dětem. Hasiči pro svého kamaráda vyhlásili veřejnou sbírku.

Hasiči HT_pozary.cz

V dubnu roku 1998 nastoupil Václav Beníšek do Sboru dobrovolných hasičů v Horšovském Týně jako patnáctiletý dorostenec. Hasičina mu přirostla k srdci tak, že se v osmnácti letech ihned zapojil do výjezdové jednotky JPO II Horšovský Týn a v současné době působí již sedmým rokem jako hlavní strojník výjezdové jednotky SDH Horšovský Týn.

Za svou poctivou práci a důvěru všech okolo získal služební byt v hasičské zbrojnici v Horšovském Týně. V bytě dále žil se svoji ženou a dnes už tříletou Anežkou a ročním Matýskem. Krátce po jeho narození se u jeho ženy projevila zákeřná nemoc, které i přes velké úsilí ve svých 40 letech podlehla. V současné době zůstal Vašek s dětmi sám, musel samozřejmě dočasně opustit zaměstnání a naplno se věnuje dětem.

„Uvědomujeme si situaci, do které se rodina Vaška dostala a bereme jako naši povinnost pomoci bližnímu v nouzi. Protože jako správní hasiči ctíme heslo, které je na všech hasičských praporech „Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci“, vyhlašujeme tuto sbírku a prosíme všechny, aby podle svých možností přispěli Vaškovi, který to v následujících letech nebude mít opravdu jednoduché,“ uvedl hasičský sbor.

Číslo transparentního účtu, na který můžete posílat své dary je 301753452/0300. Zasláním daru dárce souhlasí se zveřejněním svého jména a částky, kterou na účet zaslal.

 

foto: pozary.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24