QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Havárii na vodovodním potrubí v Rokycanech už se podařilo opravit

05.08.2020 15:15     06.08.2020 14:52

V části města zůstali lidé na suchu. I po odstranění závady poteče z vodovodu několik dní zakalená voda. Rozbory ukázaly, že zákal naštěstí není zdraví škodlivý. 

1

Ve středu 5. srpna ráno došlo k havárii na přívodním potrubí z vodojemu Čilina. 

"Montážní práce na opravě vodovodu skončily v 15:00 hodin a začalo napouštění vodovodu Pod Čilinou. Neprodleně začínáme s odkalováním vodovodních řadů ve městě," informovalo ve středu odpoledne vedení města.

Z kohoutků ale na řadě míst stále teče zakalená voda. Město nechalo udělat rozbory, které potvrdily, že voda je v pořádku.

"Výsledky z provedených rozborů pitné vody ve vodovodní síti města Rokycany odpovídají v mikrobiologických ukazatelích požadavkům legislativy. Případný zákal způsobený železem a manganem nemá zásadní vliv na zdraví obyvatel," sdělil starosta Václav Kočí s tím, že byly odebrány další vzorky. O výsledcích bude město neprodleně informova. 

Oprava probíhala ve středu od ranních hodin. "V současné době je tlak vody v síti města stabilizován a pokud v některých objektech voda neteče, jedná se pravděpodobně o zanesení sítka nečistotou u vodoměru daného objektu. Pracovníci VOSS budou postupně po provedení opravy odkalovat jednotlivé úseky města a následně i jednotlivé objekty,“ sdělil starosta Rokycan ve středu po poledni. 

"V části města od Šťáhlavské ulice směrem k Čilině neteče voda vůbec a zásobování je zajištěno cisternami, a to jednou stabilní v ulici Polní a dvěma mobilními cisternami v celém tomto obvodu. Vzhledem k vzniklé situaci nemusí voda splňovat požadavky na kvalitu vody pitné dle platné legislativy. O postupu prováděné opravy budeme občany průběžně informovat prostřednictvím našich webových stránkách, facebooku a rozhlasu,“ doplnil starosta. 

FOTO: FB města Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24