QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Házenkáře Talentu prověří týmy z bundesligy. Hrát se bude bez diváků

20.08.2020 6:50

Český mistr změří v Plzni síly s HSC 2000 Coburg a také s EHV Aue. Kvůli hrozbě koronaviru se bude hrát bez diváků.

1

Talent tým Plzeňského kraje se v pátek 21. srpna střetne s nováčkem německé bundesligy z Coburgu a o den později ho čeká Aue.

Obě utkání začínají v plzeňské městské sportovní hale od 19 hodin, bohužel se bude hrát kvůli pandemii koronaviru bez diváků. "Zahraniční soupeři fungují úplně v jiném režimu, je tedy nutnost minimalizovat rizika nákazy," uvedl sportovní manažer klubu Jan Štochl.

Německé kluby mají přísná pravidla a dokonce hrozilo, že se zápasy ani neuskuteční. Nakonec však Talent o zajímavou mezinárodní konfrontaci nepřijde.

Coburg, který bude v nadcházející sezoně nováčkem v nejvyšší německé soutěži, vede od této sezony plzeňský odchovanec Alois Mráz. S týmem se v Plzni připravuje už od úterý, tréninkový kemp vyvrcholí právě zápasem s Talentem. Vedle kouče jsou v kádru i dva čeští házenkáři - reprezentační pivot Štěpán Zeman a zkušený brankář Jan Kulhánek.

Aue bývá tradičním soupeřem Talentu v přípravě a působí tam další pivot českého národního týmu Petr Šlachta.

"Oba německé celky nás prověří, mají kvalitu a patří k tomu lepšímu, s čím se v přípravě utkáme. Po docela povedeném turnaji v Jičíně opravdu uvidíme, jak na tom jsme, a jestli se stále někam výkonnostně posouváme," prohlásil 27letý rozehrávač Michal Tonar Tonar, jeden z nejzkušenějších hráčů v týmu Talentu.

"Je lepší, když se v přípravě potkáváme se zahraničními soupeři. Těšíme se na jiné mančafty a různé herní styly. Hlavně nás ale baví měřit se s celky z první nebo druhé bundesligy," doplnil Michal Tonar.

Obě utkání se uskuteční vždy na konci hracího dne mezinárodního dorosteneckého turnaje. Letošní  10. ročník Memoriálu Miroslava Šafra se koná v hale na Slovanech od 21. do 23. srpna. Vedle domácího týmu, pražské Dukly a Zubří přijedou i házenkáři z Německa (HSC Coburg, LHC Cottbus, Elbflorez Drážďany a Nickelhütte Aue), ze Slovenska Tatran Prešov s ŠKP Bratislava a rakouský West Vídeň.

ZDROJ, FOTO: talentplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24