HC Škoda hlásí novou posilu. Stane se jí útočník Ludwig Blomstrand

02.06.2021 13:30

HC Škoda Plzeň posiluje v útočných řadách a znovu sáhla do Švédska. V nové sezóně 2021/22 bude modrobílé barvy hájit Ludwig Blomstrand.

min

„Ludwiga jsme viděli v několika zápasech na videu a splňoval naše požadavky. Je to velký, silný hráč s výbornou střelou a dobrým bruslením. Nezaměňoval bych to ale s tím, že je to stejný hráč jako Ryan Hollweg," uvádí k podpisu smlouvy sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák. „Sáhli jsme po něm, protože umí dávat góly a protože je silný v předbrankovém prostoru, kde nám důraz trochu chyběl. Není náhoda, že v minulých dvou sezónách vstřelil 28, respektive 20 branek." Ludwig Blomstrand přichází prozatím na jeden rok. 

„Příchodem Ludwiga jsme tedy zaplnili volné místo, které jsme měli v útoku. Ohledně obránce - stále jsme v jednání, jsme před finální dohodou. Jakmile bude vše vyřízené, okamžitě jméno zveřejníme," doplňuje Tomáš Vlasák. 

Osmadvacetiletý útočník je odchovancem hokejové mládeže týmu Almtuna IS. V tomto klubu působil v letech 2009 až 2012. V letech 2013 až 2016 působil v týmu Kalamazoo Wings v další zámořské soutěži ECHL, bodově se Blomstrandovi dařilo skvěle. Pro ročník 2016/17 Ludwig Blomstrand zvolil návrat do Skandinávie, kde opět posílil mateřský klub Almtuna IS. I zde se Blomstrand prezentoval vysokou produktivitu, v minulém ročníku posbíral ve 44 zápasech dohromady 37 kanadských bodů (20+17).

 

Foto: HC Škoda Plzeň

 

Foto: HC Škoda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24