Hejtmanka v roli Mikuláše. Koho obdarovala tento rok?

03.12.2020 18:00

V Domově sv. Zdislavy se radují jak maminky, tak i jejich děti. Hejtmanka Ilona Mauritzová k nim přijela s Mikulášskou nadílkou. Co všechno nadílka obsahovala?

nadílka1

V úterý 3. prosince předala hejtmanka Ilona Mauritzová matkám s dětmi v Domově sv. Zdislavy mikulášskou nadílku. Hejtmanka si každý rok vybírá různá zařízení, kam nakupuje dárky a potraviny pro ty, kteří si to o svátcích nemohou dovolit.

Tentokrát přijela udělat radost maminkám a dětem do Radobyčic. „Rozhodla jsem se letos podpořit matky s dětmi v domově v Radobyčicích, protože samy nemají možnost svým dětem nadílku koupit. Dovezli jsme adventní kalendáře, jablíčka a mošt z Nebílov a med od regionálních výrobců. Doufám, že si maminky s dětmi udělají o víkendu hezký večer,“ řekla hejtmanka Ilona Mauritzová, která nadílku pořídila ze svých finančních prostředků.

Vedoucí Domova Markéta Königová hejtmance moc děkovala za maminky a děti. "Momentálně zde máme 8 maminek a 10 dětí, kterým dárečky udělají velikou radost,“ dodala vedoucí Domova.

nadílka_Königová_Boříková_Mauritzová

Hejtmanka plánuje Domov navštívit ještě před Vánoci, ve čtvrtek 17. prosince, a předat dárky v podobě cukroví a šeku na nákup potravin.

Domov sv. Zdislavy je zařízení, které je určeno matkám s dětmi a těhotným ženám s nezaopatřenými dětmi do 26 let, které se ocitly v nepříznivé sociální situaci, zažily domácí násilí, krizi v manželství, generační problém v rodině, měly nevhodné výchovné prostředí pro děti, nezvládaly základní péči o dítě, nebo pokud hrozilo odloučení matky a dítěte nebo ztráta vlastního bydlení.

Foto: Krajský úřad Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24