QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hematoonkologické oddělení FN Plzeň dostalo dar od Kapky naděje

01.10.2020 17:16

Nadační fond Kapka naděje opět naděloval ve FN Plzeň. V rámci projektu Vlna naděje dostalo dětské Hematoonkologické oddělení dva nepostradatelné pomocníky v léčbě malých pacientů.

Pizingerová

Jedním z přístrojů je SIMEOX H EU v celkové hodnotě 186 tisíc korun, který umožňuje účinné odhlenění dětí již od 7 let. V tomto věku je určen především pro nemocné s cystickou fibrózou. Unikátnost této technologie vysvětluje lékařka Dětské kliniky MUDr. Marcela Kreslová, Ph.D.: „Výhodou přístroje je snazší, rychlejší a efektivnější odstranění hlenu. Přístroj je velmi dobře tolerován a lze jej využít i v domácím prostředí nebo na ambulantních kontrolách.“

Na druhém zařízení se finančně podílela společnost Deloitte Advisory s.r.o. Jedná se o lineární sondu Samsung v hodnotě 158 tisíc korun, která je využívaná k navigované kanylaci žil v oblasti hrudníku, krku a paží, především u dětí nejmladší věkové skupiny. Podrobnosti popisuje lékař Dětské kliniky MUDr. Michal Huml, Ph.D.: „Vysoké rozlišení sondy umožnuje detekci konce jehly, tudíž zajišťuje zrakovou kontrolu, a tím významně snižuje riziko poranění životně důležitých orgánů při zavádění katetru. Katetry jsou užívány k aplikaci léků podporujících krevní oběh, antibiotik nebo výživy.“

Kapka naděje nadělovala dary FN v Plzni už na jaře. "V jarní pandemické vlně Kapka naděje věnovala fakultní nemocnici 1000 ks respirátorů FFP2 a Dětské klinice nový výkonný kávovar. Celková hodnota letošních darů od Kapky naděje byla 600 000 korun. Velké díky za vše," děkuje vedení nemocnice.

Kapka naděje přináší do FN Plzeň již řadu let radost a důvěru v to, že rodiny malých hematoonkologických pacientů nejsou na léčbu samy.

Foto: facebookové stránky FN Plzeň
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24