QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Herci z divadla Vám teď hrají každou neděli v Českém rozhlase Plzeň - FOTKY!

25.11.2020 8:00

Divadla jsou zavřená, proto herci využívají vlny Českého rozhlasu Plzeň. Slyšet a dokonce i vidět je můžete každou neděli, a to až do konce měsíce listopadu. Nalaďte si stanici a poslouchejte!

ze studia 4
ze studia 2ctena2ze studia 4ze studiaze studia 3ze studia_web

Vládní opatření uzavřelo veškeré scény, a tak jsou divadla i kulturní domy osiřelé.

S výborným nápadem ale přišel Český rozhlas Plzeň, neb zvuk je jedinečnou spojkou mezi herci, zpěváky a posluchači. A tak vznikl projekt Divadlo živě. "Divadlo živě, to je vlastně název společného programu Českého rozhlasu Plzeň a plzeňských divadel. V době vládních opatření tento projekt zprostředkuje kontakt posluchačů s jejich oblíbenými herci. Známé i méně známé scénky, dialogy a kousky divadelních her uslyší posluchači každou neděli od 18 hodin. První vysílání máme za sebou, toho se ujalo domácí plzeňské divadlo Pluto. Pavel Kikinčuk, Pavla Bečková, Jiří Bláha a Michal Košan nám tu živě zahráli před mikrofony několik scének, ve kterých parodovali současnou koronavirovou situaci. Režie všech nedělních přenosů se ujal zkušený rozhlasový režisér Miroslav Buriánek," vysvětlila spolupráci herců s rozhlasem Kateřina Morová.

Rozhlasový pořad Divadlo živě je vysílán na vlnách Českého rozhlasu Plzeň každou neděli až do konce prosince, po zprávách v 18 hodin. Posluchači mohou tento pořad také sledovat i s obrazem prostřednictvím webové kamery na plzen.rozhlas.cz, YouTube nebo Facebooku. Záznam pořadu bude také v audioarchivu.

Foto: archiv ČRo Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24