Historický víkend letos přenese Plzeň do doby Rudolfa II., program je hotový

23.05.2019 10:58

Historický víkend v Plzni nabídne v letošním roce opět pořádně nabitý program. Slaví 25 let své existence a věnovaný bude nejen době Rudolfa II., ale také plzeňskému městskému znaku.

Historický víkend_ zahájení_QAP_foto (35)

Jedna z největších akcí roku v Plzni se blíží. Historický víkend letos proběhne od 7. do 9. června. V průběhu tří dnů bude opět centrum krajské metropole plné historických vystoupení, nejrůznějších divadelních představení a chybět opět nebude ani tradiční průvod strašidel.

V letošním roce je Historický víkend věnován době Rudolfa II. Na náměstí Republiky budou připraveny hned dvě scény, v Proluce pak bude k dispozici tradiční interaktivní dětská scéna a další scéna pak bude v Mlýnské strouze.

Program bude letos navíc věnovaný také městskému znaku Plzně. Například páteční i sobotní večerní představení "Anděl" si připravila skupina Lorika. Ta v letošním roce slaví 25 let od založení, s Historickým víkendem je spojená od samotných počátků. Zároveň také Historický víkend letos slaví čtvrtstoletí své existence.

Jedním ze stěžejních bodů programu bude jako každoročně sobotní průvod strašidel a pohádkových bytostí, který proběhne v sobotu večer. Už ve 14 hodin městem projde první historický a folklorní průvod.   

program Historický víkend 2019

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24