QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hlavní nádraží v Plzni vzaly útokem hlídky strážníků! FOTKY

13.02.2019 11:28

Městská policie v tomto týdnu rozjela speciální opatření na hlavním vlakovém nádraží. Do kontrol se zapojili také psovodi a došlo i na donucovací prostředek.

4
4123

Městská policie v Plzni spustila v tomto týdnu mimořádné opatření na hlavním vlakovém nádraží. Hlídky se zaměřily na dohled nad dodržováním veřejného pořádku a kontrolovaly také to, zda lidé nekouří na místech, kde nemají. Do kontrol se zapojili také zaměstnanci Generálního ředitelství ČD a Správy železničních a dopravních cest.

"Kontrolovány byly veřejnosti přístupné prostory vnitřní prostory nádraží, nástupiště a osobní vlakové soupravy u perónů. Pro podezření z přestupkového jednání bylo zkontrolováno 14 osob. V jednom případě byla udělena pokuta, a to za kouření v místě, kde je to zakázané," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Mimořádné opatření se neobešlo bez problémů. Se strážníky odmítl spolupracovat jeden z kontrolovaných mužů. Nakonec musel zasáhnout až služební pes. "36letý muž se nejprve v hale snažil na sebe strhnout pozornost služebního psa, neustále ho provokoval tím, že na něj pokřikoval a šermoval rukama. Když až po několikeré výzvě hlídku uposlechl, vydal se ven na nástupiště, kde si samozřejmě zapálil cigaretu. Tu odmítal uhasit a navíc se pokoušel z místa projednávání odejít. Protože neakceptoval výzvu, aby zůstal na místě a nepřibližoval se k služebnímu psu, byl pes na vodítku s náhubkem použit jako donucovací prostředek. Muž potom všem pak začal se strážníky spolupracovat," uzavírá mluvčí strážníků.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24