Hlavní tah I/27 uzavřela vážná nehoda! Zasahoval vrtulník! FOTO

21.01.2022 17:52     21.01.2022 20:36

Na hlavním tahu I/27 z Plzně na Klatovy došlo mezi obcemi Dehtín a Kokšín k velmi vážné nehodě! Silnice byla uzavřena, policisté odkláněli dopravu. Pro zraněného muže letěl vrtulník.

nehoda koksin
nehoda koksinnehoda koksin 1

Nedaleko Švihova se kolem 17. hodiny střetla dvě vozidla. "Záchranáři na místě ošetřili muže cca 40 let s těžkými zraněními, v bezvědomí a zajištěnými dýchacími cestami byl transportován leteckou cestou na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň - Lochotín," sdělila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. S vyproštěním pomáhali hasiči. "Jednu osobu jsme vyprostili pomoci hydraulického náčiní," upřesnil mluvčí hasičů Petr Poncar.

Silnice byla po nehodě zcela uzavřena. "V současné době probíhá na místě dopravní nehody šetření. Jedná se o nehodu osobního a nákladního vozidla, nákladní vozidlo je přes komunikaci. Silnice I/27 mezi obcemi Kokšín a Dehtín je uzavřena. Objízdná trasa vede přes Svrčovec, Dolany a Švihov," uvedla krátce po nehodě mluvčí policie Hana Kroftová.

Provoz byl nakonec obnoven v 19 hodin. Vyšetřování ukázalo, že řidič osobního vozu nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky. "Řidič (ročník 1995) v osobním automobilu Volkswagen při průjezdu zatáčky neměl přizpůsobit rychlost jízdy stavu a povaze komunikace, na mokrém povrchu se vozidlo dostalo do smyku, přejelo do protisměru a došlo k čelnímu střetu s nákladním automobilem s návěsem (řidič ročník 1984)," říká policejní mluvčí.

Nákladní vozidlo skončilo napříč přes oba pruhy silnice. Mladší řidič osobního vozidla byl letecky transportován do nemocnice. "U řidiče nákladního vozidla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Škoda byla odhadnuta na 700 000 korun," upřesnila Hana Kroftová.

Dopravní nehodu nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu Klatovy.

 

Foto: HZSPK

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24