QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hledá se řidič! Kampaň s novým spotem má navýšit počty řidičů MHD - VIDEO

17.09.2018 17:34

Dopravní podniky dál shání řidiče autobusů. Nalákat je má i nové video, které vytvořily plzeňské dopravní podniky. V hlavní roli řidiče hrdiny se představuje Tomáš Matonoha!

matonoha

Od pondělí bude v osmi městech napříč republikou k vidění reklamní spot, který s jistou nadsázkou představuje povolání řidiče MHD. Dopravní podniky touto společnou aktivitou lákají nové uchazeče o pozici řidiče v situaci, kdy na trhu práce chybí až 10,5 tisíce kvalifikovaných řidičů.

Jedná se o další společný projekt pod křídly Sdružení dopravních podniků České republiky (SDP ČR). Do společné kampaně se zapojily dopravní podniky v Brně, Hradci Králové, Karlových Varech, Mariánských Lázních, Opavě, Pardubicích, Plzni a Praze.

Cílem kampaně je zvýšit zájem o povolání řidiče ve veřejné dopravě i popularizace tohoto zaměstnání. V hlavní roli Tomáš Matonoha...

Speciální video, které vytvořily Plzeňského městské dopravní podniky, bude k vidění na sociálních sítích. V hlavní roli řidiče hrdiny se představil Tomáš Matonoha. "Věříme, že nadsázka, s níž je klip zpracován, zaujme a fakta o řidičské profesi uvedená v závěru přilákají nové uchazeče,“ říká Martin Gillar, generální ředitel a předseda představenstva Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP).

Nedostatek řidičů se v některých městech daří pomalu řešit, přesto jich v MHD stále chybí stovky. "Řešením by mohl být i nábor cizinců, ale ten může situaci řešit jen dílčím způsobem neboť ve veřejné dopravě je důležitá i schopnost komunikace v českém jazyce a znalost reálií, umožňující aktivní komunikaci s cestujícími a poskytnutí informací či rady,“ dodává Michal Kraus, předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků, a.s. a předseda SDP ČR.

 

VIDEO: PMDP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24