Hledač kovů našel na poli dělostřelecké granáty. Zasahoval pyrotechnik

30.12.2019 10:39

Dva dělostřelecké granáty našel hledač kovů na poli poblíž  Bušovic na Rokycansku. Munici z druhé světové války musel zlikvidovat policejní pyrotechnik.

policie

Munici objevil na poli u Bušovic 36letý muž z Radnicka při hledání kovů detektorem. Jednalo se o dva dělostřelecké granáty z druhé světové války.

"Na místo vyjela hlídka obvodního oddělení, která místo nálezu zabezpečila a následně si na místo přizvala policejní pyrotechnika. Ten si munici převzal k bezpečné likvidaci,“ sděluje policejní mluvčí Hana Kroftová.

Policisté připomínají zásady, které je třeba dodržet vždy při nálezu munice:

-s nalezeným předmětem, nebo podezřelou municí nikdy nemanipulujte
-nález označte a ihned oznamte policii
-zajistěte nález tak, aby k němu nebyl možný přístup dalších osob
-vyčkejte příjezdu policie a dalších odborníků - psovoda se služebním psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin, pyrotechnika a  dalších policistů (pyrotechnici ke každému nálezu přistupují tak, jako by šlo o nebezpečný nález a musejí zachovávat pravidla bezpečnosti, aby nedošlo k explozi)
-respektujte vyznačený bezpečný prostor pro práci policistů a pyrotechnika (na místech, kde nehrozí nebezpečí osobám ani poškození majetku, jsou nálezy likvidovány na místě. V ostatních případech je nález odvezen na bezpečné místo, kde je odborně zneškodněn).

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24