Hlídky jsou v pohotovosti! Na silnicích se rozjela další bezpečnostní akce - FOTKY

09.12.2018 14:42

Policie v tomto týdnu spustila další dopravně bezpečnostní akci. Ta se tentokrát soustředí na dechové zkoušky na alkohol u řidičů. Pod dohledem buou řidiči i v dalších dnech.

1
132

V Plzeňském kraji odstartovala v tomto týdnu další část kampaně "Piješ. Řídíš. Zabíjíš." . V rámci kampaně došlo tentokrát na policejní kontroly na silnicích. 

Policejní hlídky obsadily v těchto dnech silnice mimo jiné v Plzni, na Tachovsku a také na Domažlicku. "V současné době jsme zaznamenali na silnicích našeho regionu zvýšený počet dopravních nehod, jejichž řidiči byli pod vlivem alkoholu. Také na Domažlicku se uskutečnila tato kampaň. Při dopravně bezpečnostní akce se policisté právě zaměřili zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů u řidičů motorových vozidel. Všichni kontrolovaní řidiči, jejichž dechová zkouška byla s negativním výsledkem, obdrželi od policistů dárek – stolní kalendář s tématikou kampaně Piješ. Řídíš. Zabíjíš.," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Pod dohledem budou řidiči i v nadcházejících týdnech v souvislosti s vánočními svátky a s kontrolami by měli počítat také na přelomu roku. 

Krom toho kampaň pokračuje také z mediálního hlediska, kdy byly do rádii nasazené speciální spoty. Setkat se s nimi mohou také diváci v multikině v Plzni. 

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24