Hodně vyvoněná dobrota! Klobásy z pekáčku na bylinkách si zamilujete

19.10.2019 13:59

Plavková sezóna je dávno pryč, tak se uvolněte a dejte si pořádnou dobrotu! Klobásy z pekáčku na bylinkách se žampiony jsou luxusní záležitost...

IMG_0258

Na přípravu budete potřebovat:

4 bavorské klobásy ( popř. bílé vinné apod. )

1 plechovka drcených rajčat 
250 ml černého piva
1 PL sójové omáčky
2 cibule
3 stroužky česneku
čerstvé žampiony  
150 g slaniny
čerstvé bylinky ( rozmarýn, tymián, šalvěj ...)
olej
sůl, pepř, špetka cukru

Postup přípravy:

Klobásky opečeme na pekáčku nebo hlubší pánvi, kterou můžeme použít do trouby. Vyjmeme je a do pánve dáme orestovat nakrájenou slaninu, na ni cibuli na užší měsíčky, pak posekaný česnek a žampiony na čtvrtky.

Chvilku vše restujeme, poté přimícháme pečená nebo drcená rajčata, osolíme, opepříme a trochu podle chuti osladíme. Zalijeme černým pivem a promícháme. Do směsi vložíme zpět klobásy a obložíme bylinkami.

Dáme péci na 20 minut do rozpálené trouby, aby nám omáčka zhoustla a chutě se prolnuly.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice Recepty.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24