QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hon na černé pasažéry! Linky na Borská pole vzali útokem revizoři i s policisty - FOTKY

24.05.2019 11:08

Další bleskovou šťáru ve spojích na Borská pole v Plzni spustili ve čtvrtek revizoři za asistence policistů i strážníků. Mimořádná kontrola trvala hodinu a půl.

foto-qap-cz (12)
foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (29)

Spoje linek hromadné dopravy na Borská pole jsou jedny z nejvytíženějších v Plzni. Za vším je zejména velký přesun dělníků do firem na Borských polích.

Právě na těchto linkách přitom dopravní podniky evidují velký výskyt černých pasažérů. Proto provádí nárazově i rozsáhlé kontrolní akce. Ty probíhají za asistence státní a také městské policie. Další z takových razií proběhla ve čtvrtek odpoledne. Rvizoři se opět zaměřili speciálně na trolejbusové linky.

"Revizoři na zastávce Karlov vystupovali s cestujícími, kteří cestovali bez platných jízdních dokladů nebo bez dokladů totožnosti. Cestující, kteří u sebe neměli žádné doklady, byli ihned předáni Policii ČR k ověření totožnosti. Akce se zúčastnilo devět revizorů, dva policisté, čtyři strážníci a čtyři příslušníci cizinecké policie. Celkem bylo uděleno 57 pokut za jízdu bez platného jízdního dokladu, na místě zaplatilo 15 cestujících," shrnuje mluvčí dopravních podniků René Vávro s tím, že během akce nedošlo k žádnému incidentu a vše proběhlo v naprostém pořádku.

Obdobné akce se nicméně budou opakovat i v budoucnu.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24